Ex -Yu

Crna Gora otvara granice za državljane EU

Crna Gora otvara granice za državljane EU
Foto: Ilustracija | Crna Gora otvara granice za državljane EU

Iako je crnogorsko Nacionalno koordinaciono tijelo za sprečavanje širenja virusa korona saopštilo da će pratiti odluke Evropske unije, Crna Gora i dalje ne popušta kada su u pitanju BiH i Srbija.

"Crna Gora danas otvara granicu za države članice Evropske unije (Austrija, Belgija, Bugarska, Češka, Danska, Estonija, Finska, Grčka, Holandija, Hrvatska, Irska, Italija, Kipar, Letonija, Litvanija, Luksemburg, Mađarska, Malta, Njemačka, Poljska, Portugal, Rumunija, Slovenija, Španija, Švedska). Državljani ovih država moći će da uđu u Crnu Goru bez ikakvih dodatnih uslova (testova i slično)", objavila je Vlada Crne Gore.

Prije nekoliko dana Nacionalno kordinaciono tijelo za sprečavanje širenja epidemije u Crnoj Gori saopštilo je ovo:

"Potvrđujući i na ovom planu strateško opredjeljenje Crne Gore da kao vodeća država kandidat za članstvo u Evropskoj uniji poštuje, slijedi i primjenjuje evropska pravila i principe, Nacionalno koordinaciono tijelo je odlučilo da dalju politiku otvaranja granica, što je izvjesna potreba naše ekonomije, uskladi s politikom i odlukama Evropske unije čim one budu konačne i saopštene".

(Mondo.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije