Ex -Yu

Crna Gora spremna za zimsku sezonu

Crna Gora spremna za zimsku sezonu
Foto: N.N. | Crna Gora spremna za zimsku sezonu

BUDVA - Uvijek na istom mjestu, a uvijek drugačija! Crna Gora i ove godine, po svemu sudeći, biće najpoželjnija destinacija - mjesto gdje se novodišnje želje uvijek ostvaruju. Miris mora s mješavinom čistog planinskog vazduha je recept kako za bolji život, tako i za bolju 2018. godinu, a Crna Gora je, upravo, to mjesto.

Snažno povezivanje turističkih potencijala sjevera i juga, planine i mora, kvalitet i autentičan sadržaj Crnoj Gori daju mogućnost da oformi raznovrsnu zimsku turističku ponudu, koja je ove godine posebno primamljiva. Osim prepoznatljivo dobre muzike u primorskim gradovima u prvim danima 2018. godine, turisti mogu da uživaju i u raznovrsnim sadržajima na planini i da uz topli čaj i ugodnu zimsku idilu na miru sumiraju godinu koja je već iza nas.

Najbolje novogodišnje žurke na otvorenom su upravo u prepoznatljivim crnogorskim primorskim gradovima, a Budva je kraljica najboljih zabava. Opravdano, jer i ove godine slavlje u najatraktivnijem gradu Crne Gore počinje već 29. decembra koncertima grupa "Hladno pivo" i S.A.R.S., a nastavlja se 30. decembra nastupom "Bajage i instruktora". Novogodišnja noć počinje s "Queen Simphony", a slijedi najluđa rokenrol zabava na otvorenom uz "Bijelo dugme". Dobra muzika se nastavlja i 1. januara, kada u okviru večernjeg programa nastupaju grupe "Elemental" i "Dubioza kolektiv".

Nakon slavlja na otvorenom, idealno je odmoriti se na Durmitoru, jer samo u Crnoj Gori januar ima miris mora i planine. To iskustvo treba doživjeti, a zahvaljujući pristupačnim cijenama u ski-centrima Žabljak, Kolašin, Vučje, Lokve i Turjak idealna je prilika da svi oni koji se odluče da novu godinu počnu u Crnoj Gori posjete i ove destinacije. Čekaju ih novi hoteli i utabane staze.

"Povoljne vremenske prilike sa snježnim padavinama već su dovele prve goste u većinu zimskih centara u Crnoj Gori. Osim domaćih gostiju, organizovane ture najavljene su iz susjednih država, a očekujemo i određen broj turista iz evropskih zemalja. U Kolašinu trenutno borave gosti iz Albanije, Velike Britanije, Italije, Njemačke, kao i gosti iz skandinavskih zemalja, a nakon novogodišnjih i božićnih praznika dolaze gosti iz Francuske", ističe direktorica Nacionalne turističke organizacije Crne Gore Željka Radak-Kukavičić.

Takođe, ove godine Crna Gora je posebno spremna za sve one avanturističkog duha. Osim skijanja, sankanja, vožnje snowboarda, dnevnog i noćnog hodanja na krpljama, snowkitea, na crnogorskim planinama gosti mogu uživati u zimskim varijantama jahanja konja, raftingu, džip safariju, penjanju po prirodnim i vještačkim stijenama, vožnji motornim sankama po Durmitoru, Sinjajevini, Bjelasici, Komovima i mnogim drugim manje uobičajenim aktivnostima na planini. Brojna etno-sela, kao što su Montenegro, Jatak, Nevidio, Štavna, Izlazak, Vuković i druga, pružaju udoban smještaj, a tokom zime organizuju i atraktivne izlete, skijaške aranžmane i uspone.

Crna Gora ne živi samo ljeti, jer i hladni mjeseci u godini mogu biti vreli i sadržajni. Prepuštanje i hedonizam, to je ono što Crna Gora budi u svakom čovjeku i to je jedini recept za odmor i dobru zabavu.

Zabava na otvorenom i u Herceg Novom

U Herceg Novom 31. decembra nastupa Vlado Georgiev, a 1. januara "Sinhro bend" i "Van Gogh". Posjetioci Bara uživaće u nastupu Marije Šerifović i "Plavog orkestra". I u Podgorici se priprema bogat program na glavnom trgu, gdje će nastupiti Toni Cetinski, a prvog dana 2018. godine Vlatko Stefanovski i Sergej Ćetković.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije