Ex -Yu

Crnogorci uhapšeni u Šibeniku zbog ubistva na Cetinju

Crnogorci uhapšeni u Šibeniku zbog ubistva na Cetinju
Foto: N.N. | Crnogorci uhapšeni u Šibeniku zbog ubistva na Cetinju

​PODGORICA - Službenici hrvatske policije uhapsili su u Šibeniku dva crnogorska državljanina koja Interpol Podgorica potražuje u vezi sa nedavnim događajem na Cetinju, kada je ubijeno jedno, a povrijeđena tri lica.

Uhapšena su lica čiji su inicijali P.L. /20/ i M.M. /25/, koja su prilikom hapšenja posjedovala falsifikovana strana dokumenta, saopšteno je iz Uprave policije Crne Gore.

P.L. je, kako se navodi, imao dva dokumenta sa različitim identitetima.

Nadležni sud u Hrvatskoj odredio im je istražni zatvor zbog krivotvorenja isprave i ovjeravanja neistinitog sadržaja.

Nakon završetka postupka u Hrvatskoj, a po prijemu molbe za izručenje od nadležnih organa Crne Gore, biće pokrenut ekstradicioni postupak radi izručenja P.L. i M.M. Crnoj Gori.

"P.L. se potražuje na osnovu naredbe Višeg suda u Podgorici, radi obezbjeđenja njegovog prisustva u krivičnom postupku zbog krivičnog djela stvaranje kriminalne organizacije, teško ubistvo u pokušaju u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija", naveli su iz policije.

Iz policije navode da se M.M. potražuje radi obezbjeđenja prisustva u krivičnom postupku koji se vodi protiv njega po naredbi o proširenju istrage, zbog krivičnih djela stvaranje kriminalne organizacije i teško ubistvo u pokušaju putem pomaganja, u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Na Cetinju je 11. juna ubijeno lice čiji su inicijali B.M, a tri osobe su povrijeđene.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije