Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Crnogorci uhapšeni u Šibeniku zbog ubistva na Cetinju

Crnogorci uhapšeni u Šibeniku zbog ubistva na Cetinju
Foto: N.N. | Crnogorci uhapšeni u Šibeniku zbog ubistva na Cetinju
Srna

​PODGORICA - Službenici hrvatske policije uhapsili su u Šibeniku dva crnogorska državljanina koja Interpol Podgorica potražuje u vezi sa nedavnim događajem na Cetinju, kada je ubijeno jedno, a povrijeđena tri lica.

Uhapšena su lica čiji su inicijali P.L. /20/ i M.M. /25/, koja su prilikom hapšenja posjedovala falsifikovana strana dokumenta, saopšteno je iz Uprave policije Crne Gore.

P.L. je, kako se navodi, imao dva dokumenta sa različitim identitetima.

Nadležni sud u Hrvatskoj odredio im je istražni zatvor zbog krivotvorenja isprave i ovjeravanja neistinitog sadržaja.

Nakon završetka postupka u Hrvatskoj, a po prijemu molbe za izručenje od nadležnih organa Crne Gore, biće pokrenut ekstradicioni postupak radi izručenja P.L. i M.M. Crnoj Gori.

"P.L. se potražuje na osnovu naredbe Višeg suda u Podgorici, radi obezbjeđenja njegovog prisustva u krivičnom postupku zbog krivičnog djela stvaranje kriminalne organizacije, teško ubistvo u pokušaju u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija", naveli su iz policije.

Iz policije navode da se M.M. potražuje radi obezbjeđenja prisustva u krivičnom postupku koji se vodi protiv njega po naredbi o proširenju istrage, zbog krivičnih djela stvaranje kriminalne organizacije i teško ubistvo u pokušaju putem pomaganja, u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Na Cetinju je 11. juna ubijeno lice čiji su inicijali B.M, a tri osobe su povrijeđene.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije