Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Crnogorka osumnjičena za ubistvo partnera tvrdi da je to uradila u samoodbrani

Crnogorka osumnjičena za ubistvo partnera tvrdi da je to uradila u samoodbrani
Foto: Screenshot/TV PInk | Crnogorka osumnjičena za ubistvo partnera tvrdi da je to uradila u samoodbrani
N.N.

"Nisam željela da ga ubijem. Branila sam se. Da nisam pokušala da se zaštitim, ja bih sada bila na njegovom, a on na mom mjestu. Bilo je - ili on ili ja!"

Ovo je bilo sve što je Nikšićanka Sanja R. (27), osumnjičena za ubistvo Aleksandra Obadića (51), izjavila tokom ispitivanja u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Kako prenose "Novosti" na ostala pitanja, oko toga šta se dešavalo kritične noći, tek treba da bude saslušana. Za kraj nedjelje zakazano je i ispitivanje prvih svjedoka.

U međuvremenu, kako piše ovaj list, sudski vještak Zoran Stanković završio je vještačenje povreda Sanje R. i izvještaj uputio nadležnom tužiocu. Njoj je pomoć ukazala ljekarska ekipa istog jutra kada se dogodio zločin, a pregledana je i u Urgentnom centru.

"Djevojka je imala vidljive povrede po vratu i tijelu. Bila je pretučena. Njoj se na teret stavlja da je udarila Aleksandra u glavu i usmrtila ga. Rezultati obudkcije njegovog tijela, međutim, još se čekaju. Ne zna se sa sigurnošću da li je taj udarac neposredni uzrok njegove smrti ili nešto drugo. Tokom uviđaja u stanu je pronađen alkohol, ali i razni narkotici, pa i kokain",  tvrdi izvor lista.

Više javno tužilaštvo istražuje da li je muškartac možda pod dejstvom alkohola i narkotika nasrnuo na devojku. on je, inače, poiliciji bio poznat kao narko-diler, ali i čovjek koji je imao razne sukobe sa zakonom. Zbog toga je prije nekoliko godina i promijenio identitet.

Obadić je, da podsjetimo, pronađen mrtav 18. jula u iznajmljenom stanu u Deligradskoj ulici, u samom centru Beograda. Komšije su pozvale policiju kada su na terasi ugledale krvavu i izbezumljenu djevojku kako doziva u pomoć. Policija i vatrogasci su na silu ušli unutra i zatekli muškarca na podu, u lokvi krvi.

Svuda po stanu su stvari bile ispreturane, što samo svjedoči o sukobu i haosu koji je prethodio tragediji.

"Čuli su se tupi udarci i ženski glas koji je zapomagao", ispričale su komšije. Pred zoru, kao da je vika dostigla vrhunac. Iznenada je sve utuihnulo.

Okuka je uhapšen oktobra 2009. u Beogradu pod sumnjom da je oteo i na silu držao maloljetnu M. R. (17), koja se, inače, kako je objavljeno, bavila prostitucijom. Poslije nekoliko dana djevojka je uspjela da pobegne i zatraži pomoć. Tokom pretresa stana policija je kod Okuke pronašla pored pištolja i koilogram različitih narkotika.

Bio je osuđen na četiri godine zatvora.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije