Ex -Yu

Crnogorska savjetnica suspendovana, prijeti joj otkaz

Crnogorska savjetnica suspendovana, prijeti joj otkaz
Foto: N.N. | Crnogorska savjetnica suspendovana, prijeti joj otkaz
N.N.

Prvoj savjetnici u ambasadi Crne Gore u Ankari Mirni Nikčević juče je skraćen mandat i ona je suspendovana do pravosnažnog okončanja disciplinskog postupka.

Zbog stavova i Facebook komentara na svom profilu protiv nje je početkom sedmice pokrenut disciplinski postupak, nakon što je vrijeđala vjernike koji su se na Trojčindanski dan okupili ispred Sabornog hrama Hristovog vaskrsenja u Hramu u Podgorici. Više o tome čitajte na OVOM LINKU.

"Donijeta je odluka o skraćenju mandata Mirne Nikčević, savjetnice u Ambasadi Crne Gore u Ankari i pokrenut je postupak za udaljenje sa rada do pravosnažnog okončanja disciplinskog postupka", rečeno je u Ministarstvu spoljnih poslova Crne Gore. Njen istup tretira se kao teška povreda radne obaveze i sankcija može biti otkaz.

Sve je počelo kada se ona na popularnoj društvenoj mreži uključila u diskusiju prijateljice koja je objavila fotografije sa sabora i prijateljima poželjela mir i ljubav. Njeni stavovi u prepisci imaju karakteristike govora mržnje, jer je između ostalog navela i da bi "zapalila Hram i sva goveda tamo" i da se radi o "koljačima primitivnim".

Ministarstvo se ogradilo od istupa svoje službenice, navodeći da su njeni "stavovi i komentari iznijeti na ličnom profilu na društvenoj mreži Facebook u prepisci sa prijateljima i da ni na koji način ne odražavaju stavove ovog ministarstva, niti države Crne Gore".

Povezane vijesti: 

(Kurir.rs/Vijesti.me)

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Komentari: 7

DrzavniCinovnık

Karambule, ba, treba da znadeš da ja jedva ćekam Paradu Ponosa u Sarajvu da se izjebem, hoču reči da me izjebu, bolan.. zato, javi se, bolan

DrzavniCinovnik

Kakva budaletina ovaj Karambule ahahah pa ti meni dodjes kao kucni ljubimac uljepsas mi svaki dan kao dvorska budala ahahahaha

DrzavniCinovnık

pravdiču hoš doč na Paradu ponosa u Sarajevo, čekam te, ba

Više komentara Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije