Ex -Yu

Crnogorska savjetnica suspendovana, prijeti joj otkaz

Crnogorska savjetnica suspendovana, prijeti joj otkaz
Foto: N.N. | Crnogorska savjetnica suspendovana, prijeti joj otkaz

Prvoj savjetnici u ambasadi Crne Gore u Ankari Mirni Nikčević juče je skraćen mandat i ona je suspendovana do pravosnažnog okončanja disciplinskog postupka.

Zbog stavova i Facebook komentara na svom profilu protiv nje je početkom sedmice pokrenut disciplinski postupak, nakon što je vrijeđala vjernike koji su se na Trojčindanski dan okupili ispred Sabornog hrama Hristovog vaskrsenja u Hramu u Podgorici. Više o tome čitajte na OVOM LINKU.

"Donijeta je odluka o skraćenju mandata Mirne Nikčević, savjetnice u Ambasadi Crne Gore u Ankari i pokrenut je postupak za udaljenje sa rada do pravosnažnog okončanja disciplinskog postupka", rečeno je u Ministarstvu spoljnih poslova Crne Gore. Njen istup tretira se kao teška povreda radne obaveze i sankcija može biti otkaz.

Sve je počelo kada se ona na popularnoj društvenoj mreži uključila u diskusiju prijateljice koja je objavila fotografije sa sabora i prijateljima poželjela mir i ljubav. Njeni stavovi u prepisci imaju karakteristike govora mržnje, jer je između ostalog navela i da bi "zapalila Hram i sva goveda tamo" i da se radi o "koljačima primitivnim".

Ministarstvo se ogradilo od istupa svoje službenice, navodeći da su njeni "stavovi i komentari iznijeti na ličnom profilu na društvenoj mreži Facebook u prepisci sa prijateljima i da ni na koji način ne odražavaju stavove ovog ministarstva, niti države Crne Gore".

Povezane vijesti: 

(Kurir.rs/Vijesti.me)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije