Ex -Yu

Crnogorski maturanti pretukli portira hotela u Italiji

Crnogorski maturanti pretukli portira hotela u Italiji
Foto: ulleo/Pixabay | Crnogorski maturanti pretukli portira hotela u Italiji

RIM - Tivatski maturanti učestvovali su u incidentu u kome je povređen italijanski državljanin, potvrđeno je "Vijestima" iz više nezvaničnih izvora.

Incident se dogodio 17. septembra, nešto poslije ponoći, u poznatoj italijanskoj banji Montekatini, u pokrajini Toskana.

Prema pisanju italijanskih medija, grupa crnogorskih maturanata pretukla je 54-godišnjeg portira hotela "Boston" i navodno mu nanijela teže tjelesne povrede, jer ih je prethodno upozorio da budu tiši.

Marija Čučković Vujnović, direktorka tivatske Srednje mješovite škole "Mladost", nije odgovarala na pozive "Vijesti".

Na pitanja nisu odgovorili ni iz policije Montekatinija.

Iz Ministarstva spoljnih poslova, kojim koordinira premijer Dritan Abazović, kako nezvanično prenose crnogorski mediji, rečeno je da crnogorskoj ambasadi u Italiji nije prijavljen incident, kao ni da učenici i njihovi nastavnici u ovom slučaju nisu tražili pomoć diplomata.

Iz Ministarstva prosvjete nisu odgovorili da li su upoznati sa incidentom i šta će eventualno preduzeti.

Taj inicident, međutim, objavljen je na naslovnicama mnogih italijanskih portala.

Napad na portira, piše "La nacione", dogodio se 17. septembra, nešto poslije ponoći. Grupa momaka iz Crne Gore, od kojih su neki i maloljetni, pravili su buku i nered ispred hotela "Boston" - krikovi, povici i glasan smijeh uznemiravali su goste.

Crnogorski đaci su, pišu italijanski mediji, bili smješteni u hotelu blizu hotela "Boston", ispred kojeg se dogodio incident.

Prema navodima očevidaca, oni su se zabavljali vozeći se kolicima iz supermarketa, kada im je portir skrenuo pažnju i tražio da to više ne rade.

Tada su se trojica momaka odvojila od grupe i počeli da ga tuku.

Neki dječaci iz grupe su, kako navodi italijanski "La nacione", pobjegli kada su vidjeli šta njihovi drugovi rade. Pobjegli su, tvrdi ovaj medij, prije dolaska policije.

Lokalna policija je, ipak, uspjela da identifikuje najmanje trojicu odgovornih za prebijanje portira, a zasada se, navode, ne može isključiti da ih može biti više.

Grupa je u međuvremenu napustila hotel, ali su službenici policijske stanice Montekatini, u koordinaciji sa regionalnom policijskom stanicom, uspjeli da zaustave autobus tivatskih maturanata.

"La nacione" piše i da će "crnogorskim državljanima, nakon što portir podnese prijavu, biti dodijeljen javni branilac".

U školi su juče tvrdili drugačije.

Nezvanični izvori iz tivatske ustanove kažu da se radilo o kraćoj raspravi između portira i jednog maturanta, koji ga je navodno "nesrećnim slučajem udario".

Navode i da baš taj maturant nije identifikovan i prijavljen, već da su izjave uzimane od đaka koji si svjedočili događaju.

Maturanti su juče doputovali u Tivat, ali izvori iz škole nisu htjeli da saopšte da li su među njima i vinovnici incidenta. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije