Ex -Yu

DF: Dogovorena nova vlast u Budvi

DF: Dogovorena nova vlast u Budvi
Foto: Wikipedia | DF: Dogovorena nova vlast u Budvi
Tanjug

Demokratskii front (DF) saopštio je da je na danas održanom sastanku predstavnika izbornih lista Marko Bato Carević - Za budućnost Budve, Dragan Krapović - Budva je naša nacija i URA za sve građane Budve - Crno na bijelo dogovoreno konstituisanje nove vlasti u tom gradu.

Konstatovano je da su rezultati izbora dokazali da građani žele "poštenu i odgovornu vlast" koja će raditi u opštem interesu.

Budvani su, navodi se, na lokalnim izborima u nedjelju koaliciju okupljenu oko DPS, koja je nedavno kupovinom jednog odbornika preuzela vlast od DF-a, poslali u političku prošlost.

Građani su, kako se navodi, tako odlučili zbog brojnih nepočinstava koje su urađene u prethodnim decenijama kao i nedavnog "nasilnog uzurpiranja lokalne vlasti".

"Ubedljiva pobjeda na ovim izborima potvrdila je da u Crnoj Gori više ne prolazi politička korupcija, represija državnih organa koji su pod političkim pritiskom, kupovina glasova i razne ucjene i pritisci", navode iz DF-a.

Navode i da je shodno postignutom dogovoru funkcija predsjednika opštine pripala koaliciji okupljenoj oko Demokratskog fronta dok će funkcija predsjednika skupštine pripasti Demokratama, prenio je portal RTCG.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije