Ex -Yu

Pratite nas na Google news

DPS: Krivokapić unižava funkciju premijera, nije je dostojan

DPS: Krivokapić unižava funkciju premijera, nije je dostojan
Foto: Ilustracija | DPS: Krivokapić unižava funkciju premijera, nije je dostojan
Tanjug

PODGORICA - Opoziciona DPS Mila Ðukanovića saopštila je večeras da vjeruje da će kandidat za mandatara Zdravko Krivokapić postati premijer, ali da nakon što pregleda svaki dokument još uvijek aktuelne vlade, očekuju od njega izvinjenje za, kako kažu, sve besmislice koje je izgovarao u kampanji.

U suprotnom, navode iz DPS-a u saopštenju dostavljenom Tanjugu, biće samo jedan od "neozbiljnih politikanata", kojih su se, kako kažu, nagledali u savremenoj političkoj istoriji Crne Gore.

IZ DPS-a za Krivokapića kažu da je u narodu već poznat pod nadimkom "crnogorski Koštunica", zbog opravdanja da se "slučajno i ničim izazvan" našao u kući sa "četničkim vojvodama i teroristima", kao i da je najnovijom izjavom da vlada progoni hrišćane, prevazišao u, kako navode, "izricanju gluposti i neprevaziđenog u toj kategoriji - Nebojšu Medojevića".

Taman kad su, kako kažu, postali imuni na Krivokapićeve "besmislice - od uvođenja dinara, do retorske upitanosti kako neko može biti terorista ako je američki državljanin (a pritom je baš u Americi osuđen za terorizam?!)", on je crnogorsku javnost zapanjio ovim "bezočnim neistinama koje je vjerujemo izveo pogrešnom analogijom znajući da upravo njegovi četnici progone građane druge vjeroispovijesti".

DPS ocjenjuje da ovom "sramnom izjavom potencijalni mandatar samo unižava funkciju na koju pretenduje i pokazuje da je nije dostojan".

"Izjavama poput ove, ili one o DPS koji daje desetine miliona da prekroji izbornu volju, uz populizam i demagogiju kojima je nadmašio i Abazovića, Krivokapić se za sada kandidovao samo za još jednog neodgovornog političara koji u euforiji izazvanoj novonastalim okolnostima sve češće nastupa u ulozi klasičnog politikanta", navodi se u saopštenju DPS-a.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije