Ex -Yu

DSS: Nikolić da se založi za referendum o EU

DSS: Nikolić da se založi za referendum o EU
DSS: Nikolić da se založi za referendum o EU

BEOGRAD - Demokratska stranka Srbije pozvala je danas predsjednika Srbije da se založi za otvaranje javne rasprave svih političkih i društvenih subjekata na temu organizovanja referenduma o daljem putu Srbije u EU.

Nakon referendumske odluke građana u Velikoj Britaniji i sve brojnijih zahtjeva da referendumi budu raspisani u državama EU, krajnje je vrijeme za demokratsko izjašnjavanje i građana Srbije, saopštila je DSS.

Ta stranka podsjeća predsjednika Srbije Tomislava Nikolića na sporazum potpisan 16. maja 2012. godine uoči drugog kruga predsjedničkih izbora između njega, kao tadašnjeg predsjednika Srpske napredne stranke, i predsjednika Demokratske stranke Srbije Vojislava Koštunice "u kom se Nikolić obavezao da će biti raspisan referendum o ulasku Srbije u EU i NATO".

"Ulazak u Evropsku uniju nije stranačko pitanje i niko nema prava da u ime građana donosi ovakve odluke koje dalekosežno određuju sudbinu naroda i države. Građani treba da se izjasne da li podržavaju nastavak evrointegracija Srbije koji podrazumeva prihvatanje novih uslova i ucjena iz Evropske unije u situaciji kada je i sam opstanak EU vrlo neizvjestan", navodi se u saopštenju DSS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije