Ex -Yu

Da li je to Pacoli rekao da Haradinaj laže?

Da li je to Pacoli rekao da Haradinaj laže?
Foto: Facebook | Da li je to Pacoli rekao da Haradinaj laže?

PRIŠTINA - Predsjednik Alijanse za novo Kosovo Bedžet Pacoli izrazio je uvjerenje da će nova vlada u Prištini ukinuti takse od 100 odsto na proizvode iz Srbije i BiH.

"Lažu oni lideri koji kažu da neće ukinuti taksu. Nije dobro zavaravati birače", rekao je Pacoli za RTK.

On kaže da su takse u početku bile "opravdan korak", ali da su neki vitalni problemi za Prištinu morali su da se riješe tokom procesa.

Bivši ministar spoljnih poslova u privremenim prištinskim institucijama je ocijenio da će nova vlada otvoriti put dijalogu i dodao da treba postići konačan dogovor sa Srbijom.

"Kosovo danas vide kao zemlju koja blokira dijalog, kao zemlju koja ne sluša i ne radi sa svojim prijateljima, govore da smo ranije imali podršku ali da se sada suocavamo sa nedostatkom te podrške. Nadamo se da ćemo tu podršku ponovo imati", rekao je Pacoli.

Bivši kosovski premijer, koji je dao ostavku na tu funkciju nakon što je dobio poziv za saslušanje u Specijalnom sudu za zločine OVK u Hagu, i time pokrenuo proceduru vanrednih parlamentarnih izbora, Ramuš Haradinaj izjavio je u utorak da ako bude ponovo pobijedio na izborima neće ukinuti takse Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije