Ex -Yu

Dačić: Ako su pametni nikad neće postaviti ultimatum Beogradu

Dačić: Ako su pametni nikad neće postaviti ultimatum Beogradu
Foto: N.N. | Dačić: Ako su pametni nikad neće postaviti ultimatum Beogradu

BEOGRAD - Srbija nikada neće prihvatiti ultimatume u vezi sa Kosovom i Metohijom, poručio je šef srpske diplomatije Ivica Dačić.

"Ako su pametni, nikada to neće uraditi, jer znaju da mi to nikada nećemo prihvatiti", rekao je Dačić, komentarišući tvrdnju predsjednika skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovana Drecuna da posrednik EU za dijalog Miroslav Lajčak sprema "dokument" zbog kojeg bi Srbiji, ako ga ne potpiše, ponovo zaprijetili sankcijama.

Dačić je rekao za RTS da je previše rano da se govori o nekom prijedlogu.

Kada je riječ o predstojećem sastanku u Vašingtonu 2. septembra delegacija Beograda i Prištine, Dačić smatra da tu ne mogu da se dese nikakva neprijatna iznenađenja, te da srpske delegacija neće dozvoliti da bude izmanipulisana.

On je podsjetio da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao da su svi razgovori koje je vodio sa specijalnim američkim izaslanikom Ričardom Grenelom išli ka tome da će se razgovarati o ekonomiji i da će to biti glavne teme.

"Ukoliko neko bude pokušao da na mala vrata ugura politički deo u neke predloge sporazuma, predsednik Vučić je rekao da to nije prihvatljivo", rekao je Dačić. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije