Ex -Yu

Dačić: Možda poslušamo Ramu i donesemo odluku o spoljnoj politici Srbije i RS

Dačić: Možda poslušamo Ramu i donesemo odluku o spoljnoj politici Srbije i RS
Foto: N.N. | Dačić: Da poslušamo Ramu, pa Srbija i RS odluče da vode zajedničku politiku i zaborave na sr**a iz prošlosti

BEOGRAD - Razmišljam da možda poslušamo savjet Edija Rame, pa da sutra Ministarstvo spoljnih poslova Srbije donese odluku o zajedničkoj spoljnoj politici Beograda i Banjaluke, kao gestu koji bi potvrdio da je i Srbija za to da u regionu treba prestati sa "istim starim sra. ima iz prošlosti" i ići naprijed, prokomentarisao je, sa ironijom, ministar Ivica Dačić današnju izjavu albanskog premijera da Srbija ne treba da se osjeća ugroženo zbog sporazuma Tirane i Prištine o zajedničkoj spoljnoj politici.

"Priština ne može samostalno ni da vodi spoljnu politiku, jer su Kosovo i Metohija sastavni deo Srbije, pa, prema tome, Rama je trebalo sa Beogradom da postigne taj sporazum i siguran sam da se on zbog toga ne bi osećao uopšte ugroženo, već da ide napred", dodao je šef srpske diplomatije, u istom tonu, u izjavi za Tanjug. 

Međutim, kaže Dačić, ne brine njega Rama, nego to što međunarodna zajednica ne reaguje na očigledne pokušaje stvaranja takozvane "velike Albanije". 

"Taj plan i projekat se više i ne krije, niti je reč o nekakvoj tajnoj zaveri. Pokušaji njegove realizacije dešavaju se pred ocima svih", upozorio je Dačić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije