Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Dačić: Licemerno zalaganje za prava Hrvata dok tuku Srbe

Dačić: Licemerno zalaganje za prava Hrvata dok tuku Srbe
Foto: Tanjug arhiva | Dačić: Licemerno zalaganje za prava Hrvata dok tuku Srbe
Tanjug

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da licemjerno zvuče zalaganja hrvatskog Ministarstva spoljnih i evropskih poslova za prava Hrvata u Srbiji, u situaciji kada se Srbi napadaju zato što gledaju prenos utakmice Crvene zvezd

Dačić je to rekao za Večernje novosti, povodom saopštenja ministarstva iz Hrvatske u kojem su kritikovali način na koji je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić govorio o napadu na Srbe u Kninu, navodeći da se stvara antisrpsko raspoloženje u Hrvatskoj, što rezultira napadima na Srbe.

Prema njegovim riječima, to se u Srbiji nikada ne bi desilo, niti bi predsjednik Srbije ćutao na takve napade.

"Predsednik Vučić se iskreno zalaže za unapređenje dobrih odnosa sa Zagrebom, ali oni svakim danom pokazuju da im do toga nije stalo i da se stalno vraćaju u prošlost", naveo je šef srpske diplomatije.

Kako je rekao, hrvatskom ministarstvu spoljnih poslova bolje bi bilo da se pozabave time što njihova predsjednica sramno ćuti poslije prebijanja Srba u Uzdolju i Ðevrskama.

"Ili bi možda i ona dohvatila motku da tuče decu u kafiću koja gledaju Zvezdu, pošto se nedavno pohvalila da joj je žao što za vreme ''Oluje'' nije uzela pušku da valjda puca u svoje građane - Srbe", rekao je Dačić.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije