Ex -Yu

Dačić: Očekujemo da zločini OVK ne ostanu nekažnjeni

Dačić: Očekujemo da zločini OVK ne ostanu nekažnjeni
Foto: Tanjug | Dačić: Očekujemo da zločini OVK ne ostanu nekažnjeni

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da pozivanje osumnjičenih pred Specijalni sud za zločine OVK predstavlja početak istražnih radnji i dodao da se nada da ti zločini neće ostati nekažnjeni.

Dačić je novinarima u Beogradu kazao da se nada da će ti zločini biti kažnjeni, bez obzira na to koliko rezervi ima prema raznim međunarodnim sudovima, koji su uglavnom sudili Srbima, a ne drugim narodima na prostoru bivše Jugoslavije za zločine protiv Srba.

"Očekujemo da se ta praksa promeni. Ne bih za sada komentarisao ništa više, imajući u vidu da se ta tema na Kosovu i Metohiji zloupotrebljava u smislu određenih političkih igara unutar unutrašnje političke scene Kosova i Metohije, a veliko je pitanje da li tu zaista i postoji neki sukob između njih", kazao je Dačić.

Dodao je da je sigurno to da svi misle isto kada je u pitanju nezavisnost Kosova i svi misle isto kada je u pitanju OVK, odnosno svi opravdavaju zločine OVK prema Srbima.

Srpski ministar je naveo da su danas i Tači i Haradinaj istakli značaj onoga što je Međunarodni sud pravde uradio prije nekoliko godina kada je doneo savjetodavno mišljenje.

Kako kaže, Tači je danas rekao i da je to najveća međunarodna pobjeda Kosova.

"Žalosno je što su tu međunarodnu pomoć izvojevali koristeći lošu odluku i Tadića i Jeremića u to vreme, imajući u vidu da je loše postavljeno pitanje dalo i takav odgovor", naveo je šef srpske diplomatije.

Kako kaže, Beograd nastavlja borbu do kraja, što znači da će se boriti da se iznađe pravedno, kompromisno rješenje za problem Kosova i Metohije.

"Nadam se samo i želim da se ne završi kao sa ovim drugim sudom - Međunarodnim tribunalom za zločine u bivšoj Jugoslaviji, koji je na kraju krajeva služio samo za osudu Srba", naveo je Dačić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije