Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Dačić: Odlazak Miloševića u Knin pokušaj rušenja srpskog jedinstva

Dačić: Odlazak Miloševića u Knin pokušaj rušenja srpskog jedinstva
Foto: Tanjug | Dačić: Odlazak Miloševića u Knin pokušaj rušenja srpskog jedinstva
Tanjug

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je večeras da je odluka predstavnika Srba u Hrvatskoj Borisa Miloševića da ode na obilježevanje godišnjice Oluje bila pogrešna i da njegovo prisustvo u Kninu nije bilo potrebno srpskom, već hrvatskom narodu.

Dačić je ponovio raniji stav da o pitanjima koja se tiču srpskog naroda u cjelini treba promisliti i da se važne odluke poput odlaska u Knin ne donose na takav način da je, kako kaže, riječ o privatnim stavovima pojedinca ili nekih stranaka.

''Šta su Srbi tamo slavili i šta su dobili, i šta će dobiti. Da li su Hrvati izmenili svoj vokabular i rekli da je to bilo etničko čišćenje? Nisu, niti će reći", rekao je Dačić gostujući na RTS-u.

Ocijenio je da je odlazak Miloševića na proslavu ''Oluje'' pokušaj rušenja srpskog jedinstva navodeći da Srbi u Srbiji, Republici Srpskoj, Crnoj Gori i većinski broj Srba u Hrvatskoj misle drugačije i da zato ta odluka nije smela da se donese na takav način.

Dačić je na argumente u javnosti da je odluka o odlasku Miloševića, potpredsjednika Vlade Hrvatske, donijeta u interesu Srba, postavio pitanje, ako Srbi treba da budu na proslavi ''Oluje'' da bi u današnje vrijeme dobili struju, u kakvoj onda zemlji žive.

''Odlazak Miloševića u Knin nije bio potreban srpskom već hrvatskom narodu. Hrvatski ambasador (Hidajet) Biščević je danas rekao da su prava Srba u Hrvatskoj veća nego prava Hrvata u Srbiji. Da li će se sada Srbi vratiti u Hrvatsku, da li će se učiniti nešto na tome'', pitao je Dačić.

Ponovio je da je riječ o pogrešnoj odluci i da su mu se povodom toga javljali predstavnici partnerskih država Srbije.

''Zovu me predstavnici partnerskih zemalja, koje smo godinama ubeđivali da ne treba da idu na proslavu 'Oluje' i pitaju kako da oni ne idu, a predstavnici Srba dolaze'', kazao je Dačić.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije