Ex -Yu

Dačić: Palmerov zahtev je neprincipijelan

Dačić: Palmerov zahtev je neprincipijelan
Foto: N.N. | Dačić: Palmerov zahtev je neprincipijelan

BEOGRAD - Zahtjev specijalnog predstavnika američkog državnog sekretara za zapadni Balkan Metjua Palmera i pojedinih zapadnih zemalja za suspenziju kampanje Srbije za povlačenje priznanja samoproglašenog Kosova je neprincipijelan, izjavio je ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

"Takse Prištine i naša borba za povlačenje priznanja nezavisnog Kosova nemaju nikakve veze jedno s drugim. Uvođenjem taksi Priština je prekršila Cefta sporazum i one zato moraju da budu ukinute", rekao je Dačić.

Dačić je podsjetio da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ranije rekao da o suspenziji kampanje za povlačenje priznanja može da se razgovara samo ako Priština suspenduje kampanju za priznavanje samoproglašenog Kosova i učlanjenje u međunarodne organizacije, kao i da zapadne i islamske zemlje obustave davanje podrške tim aktivnostima Prištine.

Specijalni predstavnik američkog državnog sekretara za zapadni Balkan Metju Palmer nedavno je izjavio da naredna vlada u Prištini mora da bude spremna da suspenduje takse, ali se nada i da bi Srbija na to odgovorila potencijalnom suspenzijom kampanje za povlačenje priznanja Kosova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije