Ex -Yu

Dačić: Rama igra "toplo - hladno"

Dačić: Rama igra "toplo - hladno"
Foto: Tanjug | Dačić: Rama igra "toplo - hladno"

BEOGRAD - Ministra spoljnih poslova Srbije Ivicu Dačića nije iznenadila vijest o ukidanju rominga između Kosova i Albanije jer, kako kaže, to nije ništa novo, već nešto što se dešava više decenije i vijekova - želja za uspostavljanjem velike Albanije.

Dačić je kazao da niko u Evropi ne postavlja pitanje u vezi sa albanskim izjavama i radnjama koje se dešavaju na teritoriji Albanije i KiM, a u međuvremenu prestaju kontrole na granicama, otvaraju se zajednička konzularna predstavništva, a onda Srbiju pitaju šta misli o izjavi Milorada Dodika (o ujedinjenju Srbije i RS). 

"Pošto se oni ne izjašnjavaju o tome šta se dešava sa velikoalabanskim težnjama, mislim da je malo je cinično da se od nas traži izjašnjenje o svemu onome što priča Dodik”, rekao je Dačić novinarima u Ministarstvu spoljnih poslova Srbije. 

Albaniju niko nije pritiskao da utiče na KiM, rekao je Dačić i upitao zašto to neko radi Srbiji. 

"Ništa nas ne čudi", istakao je Dačić. 

Komentarišući izjavu albanskog premijera Edija Rame da se prema manjinama na KiM bolje odnose nego Srbija prema Albancima u Preševu, Dačić je upitao da li je primjer bolje prakse kada neko protjeruje Srbe i pali crkve i manastire. 

Vezana vijest: Rama "velikoj Albaniji": Ne treba prizivati "vuka"

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije