Ex -Yu

Dačić: Srbija ne izvozi oružje u Ukrajinu

Dačić: Srbija ne izvozi oružje u Ukrajinu
Foto: Tanjug | Dačić: Srbija ne izvozi oružje u Ukrajinu

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da Srbija nije izvozila oružje u Ukrajinu, niti izdavala dozvole za prodaju oružja zemljama koje su na crnoj listi.

Dačić je, komentarišući navode da je ukrajinska vojska koristila krijumčareno oružje proizvedeno u Srbiji, objasnio da je potrebno nekoliko dozvola da bi neko izvozio oružje iz Srbije i da jednu od tih dozvola daje Ministarstvo spoljnih poslova.

On je za televiziju "Happy" precizirao da se Ministarstvo bavi time da li je krajnji korisnik na listi zabranjenih zemalja, odnosno gdje oružje odlazi.

"Nijedna dozvola nije izdata za Ukrajinu, upravo zbog sukoba. Mi sigurno nismo izdali dozvolu za izvoz naoružanja za neke zemlje koje se nalaze na crnoj listi", rekao je on.

Prema njegovim riječima, interes Srbije je da proda oružje, a da se zna na koji način se to radi.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u subotu, 23. novembra, da njegovi politički protivnici Dragan Đilas i Marinika Tepić, koji su u javnost iznijeli navodne dokaze o tome da Srbija izvozi oružje u Ukrajinu, žele da nanesu ogromnu štetu Srbiji.

On je naveo da su Đilas i Tepićeva sakrili dvije stranice dokumenta, koje pokazuju da je Srbija uradila sve po zakonu i da ništa nije izvezla u Ukrajinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije