Ex -Yu

Dačić o vladi: Ostavite Vučiću i meni da to rešimo

Dačić o vladi: Ostavite Vučiću i meni da to rešimo
Foto: Tanjug | Dačić o vladi: Ostavite Vučiću i meni da to rešimo

BEOGRAD - Odluku o tome da li će SPS biti i u narednoj vladi donijeće Aleksandar Vučić i njegova stranka, kaže predsjednik SPS Ivica Dačić i ponavlja da je SPS spreman na nastavak saradnje sa SNS u novoj vladi.

Upitan o navodima da će SPS u novoj vladi imati manje ministarstava, Dačić je rekao da su poslije izbora razne vrste priča i nagađanja oko toga šta će biti, neće biti, ko će biti, koliki broj, ali da sa Vučićem nikada nije razgovarao o brojkama.

"Mi smo uvek razgovarali o ciljevima, o politici i uvek smo iznalazili rešenja. Ostavite vi to Vučiću i meni da rešimo", rekao je Dačić za TV Prva.

Na pitanje kada se posljednji put čuo sa Vučićem, Dačić je rekao nema dana u posljednjih osam godina a da nisu imali kontakt, da su se svakodnevno, ili viđali ili čuli telefonom, i naveo da se sa Vučićem čuo juče.

"Juče, jutros nismo stigli", dodao je Dačić.

Naveo je da su Vučić i SNS pobjednici izbora održanih 21. juna i napomenuo da su SPS i on lično ponosni na ono što su zajednički sa SNS uradili u proteklih osam godina i da je sve to bilo u interesu Srbije.

"Spremni smo da u interesu političkog i državnog jedinstva Srbije nastavimo saradnju. Naravno, odluka o tome pripada i treba da je donese Vučić i njegova stranka. Ta odluka, kao što je sam Vučić najavio, biće u narednih 15-ak dana. Sa naše strane nema ništa novo. Ja i svi drugi naši ljudi nastavljamo svoj posao u interesu Srbije", kaže Dačić, koji je prvi potpredsjednik Vlade i ministar spoljnih poslova.

Naveo je da i dalje radi svoj posao kao da je situacija potpuno normalna, što i jeste tako i da je to njegova obaveza.

"Ovako bi govorio i da sam u vlasti i da sam u opoziciji", rekao je Dačić, koji je za TV Prva govorio i o tome kada će Vlada raspravljati o uvođenju karantina i negativnog PCR testa za ulazak stranaca u Srbiju i o dijalogu sa Prištinom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije