Ex -Yu

Dačić sa Krivokapićem: Uložiti sve napore da odnosi budu prijateljski i bratski

Dačić sa Krivokapićem: Uložiti sve napore da odnosi budu prijateljski i bratski
Foto: Tanjug/Jadranka Ilic | Dačić sa Krivokapićem: Uložiti sve napore da odnosi budu prijateljski i bratski

BEOGRAD - Predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je da Srbija i Crna Gora kroz istoriju nikada nisu bile jedna drugoj neprijatelji već su uvijek bile u bratskim i prijateljskim odnosima, te istakao da treba uložiti sve napore da bi se odnosi ponovo doveli na taj nivo.

Dačić je na sastanku sa predsjednikom crnogorske Vlade Zdravkom Krivokapićem naglasio da Srbija ne želi da se miješa u unutrašnje stvari Crne Gore i da je jedino zanimaju dobri odnosi i zaštita prava Srba u toj zemlji.

Iskazao je spremnost da sa svoje strane radi na jačanju saradnje dva parlamenta kako kroz realizaciju posjeta predsjednika parlamenata tako i kroz bliže kontakte parlamentarnih grupa prijateljstava, saopšteno je iz Skupštine Srbije.

Krivokapić je izrazio zadovoljstvo posjetom Srbiji gdje je, kako je naveo, kod svih zvaničnika naišao na srdačan prijem, spremnost i otvorenost za saradnju.

Tokom sastanka razgovarano je o mogućnostima saradnje na raznim poljima, a izražena je i spremnost da rade na jačanju bilateralnih odnosa i njihovom podizanju na najviši nivo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije