Ex -Yu

Dačić se sastao sa Meronom u Beogradu

Dačić se sastao sa Meronom u Beogradu
Foto: Tanjug | Dačić se sastao sa Meronom u Beogradu

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić razgovarao je u Beogradu sa predsjednikom Mehanizma za međunarodne krivične tribunale sudijom Teodorom Meronom o naporima da se obezbijedi pozivanje na odgovornost za ratne zločine na nacionalnom nivou, kao i o položaju pojedinih srpskih državljana na izvršenju zatvorskih kazni.

Na sastanku je bilo riječi i o nastavku saradnje Srbije sa Mehanizmom, pitanju pružanja pomoći srpskom nacionalnom pravosuđu u vezi sa predmetima ratnih zločina.

Dačić sa Meronom, koji danas i sutra boravi u zvaničnoj posjeti Beogradu, razgovarao i o osnivanju informativnih centara o Haškom tribunalu u Srbiji i drugim zemljama regiona, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

U okviru oproštajne posjete sudije Merona zemljama regiona pred završetak njegovog mandata, koji se okončava 19. januara, planirano je da, nakon Srbije, sudija Meron posjeti BiH i Hrvatsku.

Funkciju predsjednika Mehanizma od januara 2019. godine preuzeće sudija Karmelo Adžijus, posljednji predsjednik Haškog tribunala, koji je prestao sa radom 31. decembra 2017. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije