Ex -Yu

Dačić traži izvinjenje Tirane zbog uvreda i falsifikata

Dačić traži izvinjenje Tirane zbog uvreda i falsifikata
Foto: Tanjug | Dačić traži izvinjenje Tirane zbog uvreda i falsifikata

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da od zvanične Tirane očekuje izvinjenje, ali i da osudi i distancira se od izjave vršioca dužnosti ministra za Evropu i spoljne poslove Genta Cakaja kojom je uvrijedio državu Srbiju i njeno rukovodstvo.

"Reč je o najgrubljem falsifikatu dogadaja na Kosovu i Metohiji zbog čega očekujem i izvinjenje Vlade Republike Albanije", rekao je Dačić i podsjetio da je taj funkcioner Vlade Albanije, između ostalog, rekao da je Srbija tokom sukoba na Kosovu i Metohiji "odgovorna za ubistvo više od 12.000 Albanaca, masovnu deportaciju više od milion ljudi i milione dolara štete, da to nisu bili pojedinačni slučajevi, već direktno sponzorisani od srpske države“.

Funkcioner albanske vlade još optužuje Srbiju da ima "kriminalnu prošlost" i da su tadašnji političari i članovi paramilitarnih grupa "na čelu današnje Srbije".

Izjava Genta Cakaja ni na koji način ne doprinosi dobrosusjedskim odnosima Beograda i Tirane i direktno je u suprotnosti s nastojanjima rukovodstva Srbije da unaprijedi dobrosusjedske odnose s Albanijom i na taj način doprinese stabilnosti i razvoju čitavog regiona, navodi Dačić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije