Ex -Yu

Dačić za "Nezavisne": Nećemo se miješati u odluke BiH o članstvu u NATO paktu

Dačić za "Nezavisne": Nećemo se miješati u odluke BiH o članstvu u NATO paktu
Foto: Tanjug / AP | Dačić za "Nezavisne": Nećemo se miješati u odluke BiH o članstvu u NATO paktu

BUDVA – Srbija se ne želi miješati u odluke drugih zemalja, pa ni BiH, da li želi da postane članica NATO-a, rekao je za "Nezavisne novine" Ivica Dačić, ministar spoljnih poslova Srbije na marginama Foruma EU Strategije jadransko jonskog regiona u Budvi.

“Mi se u ta pitanja ne mešamo. Naravno, oba entiteta i sva tri naroda će doneti odgovarajuće odluke. Ukoliko RS želi da sledi politiku Srbije, onda mi naravno nemamo ništa protiv toga” rekao je Dačić i dodao da Srbija ima dobru saradnju sa NATO-om, ali je naglasio da nema namjeru da postane članica. 

“Mi smo ostvarili najviši nivo saradnje zemlje koja ne želi da bude članica NATO. Mi taj naš stav nećemo menjati. Ali imajući ulogu NATO u našem regionu, naročito na Kosovu i Metohiji i značaju koji KFOR ima u zaštiti srpskog naroda, mi se trudimo da održavamo dobre odnose i da s NATO-om učestvujemo u raznim programima. Imamo i individualni plan akcionog partnerstva, članovi smo inicijative Partnerstvo za mir. Znači sarađujemo veoma odgovorno, ozbiljno i konstrukivno”, rekao je Dačić.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije