Ex -Yu

Danaj: Počelo stvaranje "prirodne Albanije"

Danaj: Počelo stvaranje "prirodne Albanije"
Danaj: Počelo stvaranje "prirodne Albanije"

PRIŠTINA - Čelnik liste za "Prirodnu Albaniju" Kočo Danaj izjavio je da je protestima u Prištini počelo nacionalno ujedinjavanje Albanaca.

On je za podgorički dnevnik rekao da su učesnici protesta u Prištini poručili albanskim političarima koji pripadaju opoziciji i vlasti u Prištini, Tirani i Skoplju, da žele nacionalno ujedinjenje.

"Želim da se realizuje pravni akt skupštine u Valoni 1912. godine. Želimo da ispunimo obećanje slavne UČK (OVK) i njenog legendarnog komandanta Adema Jašarija o nacionalnom ujedinjenju. Tako su desetine hiljada Albanaca iz Prištine počele svoj marš u prirodnim granicama Albanije", izjavio je Danaj.

U Prištini je obilježeno osam godina od jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova i iskazan protest protiv politike režima, dok je crnogorski premijer Milo Đukovanović uputio komšijama čestitke.

Na protestu nije bilo kosovskih zastava već samo albanskih, a uoči mitinga Danaj je poslao vlastima Crne Gore, Srbije, Grčke i Makedonije pismo u kojem traži dio teritorija tih zemalja radu ujedinjavanja Albanaca.

(NN/mondo.me)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije