Ex -Yu

Daruvarac koji je premlatio djevojku u Zadru porijeklom iz Banjaluke?

Daruvarac koji je premlatio djevojku u Zadru porijeklom iz Banjaluke?
Foto: N.N. | Daruvarac koji je premlatio djevojku u Zadru porijeklom iz Banjaluke?

ZADAR – Hrvatska javnost se ne smiruje nakon nemilog događaja premlaćivanja djevojke u zadarskom kafiću. Nakon puštanja na slobodu Darka Daruvarca, oglasili su se i najveći zvaničnici Hrvatske, a slučaj je bio i tema rasprave na sjednci Gradskog vijeća.

SDP-ov poslanik, Antun Novoselović, prozvao je gradonačelnika Dukića jer se nije sastalo "tijelo koje treba paziti na sigurnost građana" i zato što nije reagovao na puštanje "psihopate i teškog nasilnika koji je brutalno pretukao sugrađanku".

 Zadarski gradonačelnik, Branko Dukić, rekao je da kao otac tri kćeri, a i kao gradonačelnik, ne može sakriti da su svi građani razočarani tim postupkom.

 Burno je bilo u kafiću Chill out, u kojemu je Daruvarac prebio djevojku. U utorak je sve bilo krcato školaraca, uglavnom muškaraca uz tek nekoliko djevojaka. Daruvarac se spominjao za šankom, klinci su se snebivali što se pisalo da je tamo svečano dočekan nakon izlaska iz pritvora te se junačili što bi mu napravili da dođe.

Vlasnicima kafića upućene su prijetnje grafitima, kao i Daruvarčevom advokatu, Andreju Korljanu, a na društvenim se mrežama pojavljuju pozivi da se kafiću upućuju negativne recenzije na njihovim stranicama i u Googleu te im se tako uništi poslovanje.

"Vjerovali ili ne, ali u zadarskom zloglasnom kafiću Chill out puštaju videosnimke zlostavljanja, a prisutna ekipa plješće kad onaj mesnati zlikovac Darko udara djevojku u glavu. Žalosno je što mlade djevojke iz obližnje škole i dalje dolaze u taj krvavi kafić. Neka vrsta zadarskih sotonista se tamo okuplja. Ako se pitaš što možeš napraviti prema kafiću čiji je vlasnik/vlasnica skrivao zlostavljanje mlade zadarske djevojke, napiši im negativnu recenziju na jeziku koji poznaš. Daj im negativnu ocjenu na Googleu", komentari su mještana.

"Nije ona tamo bila zaposlena, ne bih ja nikad dozvolila da mi kći radi u kafiću. Oni nemaju prijavljene radnike pa nagovora djecu da ima rade za 300 kuna. Tako je i moja kći odradila par smjena, ali ja sam išla tamo i tražila od nje da je ne primi na posao i ako bude tražila te da mi javlja druži li se s Darkom Daruvarcem. Nismo mi nikad bili prijatelji, a pogotovo nakon što je svjedočila drugačije nego je meni govorila što se događa te večeri, za što imam i snimke i nakon što su gledali kako mi ubija dijete", rekla majka žrtve za 24.sata..

Nakon što se pojavila informacija da Darko Kovačević Daruvarac (31) ima državljanstvo BiH, porodica žrtve je u panici da ne pobjegne i tako na barem neko vrijeme odgodi presudu za premlaćivanje djevojke.

Njegova porodica navodno je porijeklom iz sela Motike, malenog mjesta nedaleko od Banjaluke. Iz njega su otišli zbog rata u BiH, te su se nastanili u Daruvaru po kojem je nasilnik i dobio nadimak. Iako je Kovačević nekad bilo često prezime u selu, danas je ostala tek jedna porodica. Oni, kažu, nisu povezani s Daruvarcem.

 "Nekad je bilo Kovačevića na ulazu u Motike. Mislim da čak i dio jedne zemlje pripada njima", rekao je jedan od mještana za 24sata.hr, ali kada je bio upitan za Darka smao je slegnuo ramenima.

Kuća u kojoj su navodno nekad živjeli jedni Kovačevići već je promijenila mnogo vlasnika pa niko nije siguran radi li se o porodici Daruvarca. Nisu ih se mogli prisjetiti ni stariji mještani. Na sam spomen prezimena jedino što bi im palo na pamet su Kovačevići koji su odselili u Zagreb.

 "Bili su jedni koji su tu nekada imali mlin. Danas su ugostitelji i imaju lokale u Zagrebu i Opatiji. Možda su im to rođaci?",  kažu Motičani, međutim ni sami nisu više sigurni ko je s kim ostao povezan. Kovačevića se ne sjećaju niti zaposlenici opštine, doktor, ali niti pravoslavni ni rimokatolički ssveštenik.

"Tu je prošlo previše vremena. Ljudi su se pomiješali, a za takve Kovačeviće nisam čuo",  rekao je sveštenik iz franjevačkog samostana Petrićevac.

Vijest o nasilju u Zadru brzo je prešla državnu granicu. Iako je možda porijeklom iz toga kraja, Motičani su osudili bilo kakvo nasilje. Ne žele imati veze s nasilnicima.

"Takav je zbilja hrabar kad napada slabije od sebe. Ne znamo što mu je u glavi, no očito je bio uvijek problematičan",  kažu mještani.  

(NN/24sata.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije