Ex -Yu

Deaktivirana bomba iz Drugog svjetskog rata u Mariboru

Deaktivirana bomba iz Drugog svjetskog rata u Mariboru
Foto: Printscreen/Facebook | Deaktivirana bomba iz Drugog svjetskog rata u Mariboru
Tanjug

​MARIBOR - Slovenačke vlasti uspješno su deaktivirale bombu iz Drugog svjetskog rata koja je ranije ove nedjelje pronađena u Mariboru.

Kako prenosi agencija STA, dio drugog po veličini slovenačkog grada morao je da bude evakuisan do otprilike 13:30 sati kada su sirene označile kraj opasnosti.

U današnjoj akciji učestvovalo je oko 150 pripadnika različitih timova iz oblasti civilne odbrane, spasavanja i bezbjednosti, rekao je načelnik Civilne odbrane Maribor, Samo Robić.

Takođe, kako se navodi, uspješno je sprovedena evakuacija oko 130 stanovnika iz zone od 300 metara oko lokaliteta.

Ranije ove nedjelje na gradilištu u Mariboru pronađena je bomba iz Drugog svjetskog rata, teška 250 kilograma, koja nije eksplodirala.

Policija je ogradila područje u kojem je pronađena bomba iz predostrožnosti, a na lice mjesta izašla je ekipa za uklanjanje bombi.

Policijska uprava u Mariboru pozvala je medije da se, iz bezbjednosnih razloga, drže dalje od mjesta na kojem je nađena bomba i da ne ometaju rad stručnjaka.

Maribor, drugi po veličini grad u Sloveniji, jedan je od gradova sa prostora bivše Jugoslavije koji su najviše bombardovani tokom Drugog svjetskog rata.

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije