Ex -Yu

Detalji nesreće kod Šapca: Mašinovođa signalizirao ali automobil nije uspio da pređe

Detalji nesreće kod Šapca: Mašinovođa signalizirao ali automobil nije uspio da pređe
Foto: pixabay.com | Detalji nesreće kod Šapca: Mašinovođa signalizirao ali automobil nije uspio da pređe

BEOGRAD, 25. JULA /SRNA/ - Mašinovođa voza koji je danas udario u automobil, u kojem je poginuo bračni par, najavljivao zvučnom signalizacijom da prilazi putnom prelazu, ali vozilo nije uspjelo da pređe prugu, navodi se u zajedničkom saopštenju "Infrastrukre Železnica Srbije" i "Srbija Kargo".

U nesreći na pružnom prelazu u mjestu Zminjak kod Šapca poginuli su muž i žena, a njihovo dvoje djece sa povredama je prebačeno u šabačku bolnicu.

Udes se dogodio nešto prije 11 časova kada je teretni voz sa 24 vagona u kompoziciji, koji se kretao od Rume prema Brasini na utovar, naletio na "ford fokus", kojim se porodica vraćala sa odmora u Banji Koviljači, pišu "Novosti".

"Infrastruktura Železnica Srbije" i "Srbija Kargo" naveli su i da je mašinovođa počeo da koči kada je primijetio automobil na prelazu, ali da vozilo i pored svih znakova upozorenja nije na vrijeme uspjelo da pređe prugu.

Očevici su ispričali da je mašinovođa uporno svirao, ali nije uspio da zakoči, pa je voz udario u automobil i gurao ga 40 metara, sve dok nije sletio sa pruge u visoku travu. Iako je teretnjak bio prazan, uspio je da se zaustavi oko 120 metara dalje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije