Ex -Yu

Detalji nesreće u Hrvatskoj: Išli su na hodočašće u Međugorje

Detalji nesreće u Hrvatskoj: Išli su na hodočašće u Međugorje
Foto: Print Screen/Youtube | Detalji nesreće u Hrvatskoj: Išli su na hodočašće u Međugorje
Nezavisne novine

Povodom nesreće koja se jutros dogodila u Hrvatskoj na Twitteru se oglasio poljski premijer Mateuš Moravjecki koji je izrazio saučešće porodicama žrtava i otkrio da u u autobusu bili hodočasnici koji su išli na Međugorje.

"Jutros u tragičnoj nesreći poljskog autobusa u Varaždinu. Hrvatska, 11 ljudi je poginulo i 34 je povrijeđeno i hospitalizovano. Hodočasnici su koji su išli u Međugorje. Želim da izrazim najdublje saučešće porodicama žrtava. Razgovarao sam jutros o detaljima nesreće sa premijerom Hrvatske Andrejom Plenkovićem koji me uvjerio da hrvatske zdravstvene službe pružaju punu podršku. Dao sam uputstvo našim konzularnim službama da organizuju podršku porodicama žrtava nesreće", napisao je Moravjecki na Twitteru.

Hiljade vjernika svake godine posjećuje mjesto "Gospinog ukazanja" na Međugorju, iako Vatikan nikada nije službeno priznao ovo mjesto kao svetilište.

Do nesreće je došlo oko 5.40 sati na 62. kilometru auto-puta A4 u smjeru ka Zagreba, između mesta Jarek Bisaški i Podvorec.

 

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije