Ex -Yu

Detalji nesreće u Međimurju: Otac i sin se bore za život

Detalji nesreće u Međimurju: Otac i sin se bore za život
Foto: Međimurske novine | Detalji nesreće u Međimurju: Otac i sin se bore za život

MEĐIMURJE - Nekoliko osoba je povrijeđeno u teškoj saobraćajnoj nezgodi koja se desila u Međimurju, na relaciji Žiškovec-Štrukovec.

Do nezgode je došlo kada su se oko 11:30 frontalno sudarila dva automobila, nakon čega se jedan zapalio i u potpunosti izgorio.

Povrijeđeno je šest osoba, a 13-godišnji dječak i njegov otac su zadobili povrede opasne po život, piše Index.hr.

Oni su, prema nezvaničnim informacijama, bili u autu poljskih registracija koji je dolazio iz smjera Murskog Središća, odnosno iz smjera granice s Mađarskom. U automobilu je, osim oca i sina bio i ostatak porodice - majka, još jedan sin i kćerka.

Prema prvim informacijama s mjesta događaja, poljski automobil je preticao i frontalno udario u auto čakovečkih registracija. Taj auto se zapalio i potpuno izgorio, a vatra je zahvatila i automobil poljskih registracija. Na teren su izašli vatrogasci JVP-a Čakovec i DVD-a Žiškovec koji su uspješno pogasili požar, javile su Međimurske novine.

Tri kola hitne pomoći, dvije iz Čakovca i jedna iz Murskog Središća pružali su pomoć povrijeđenima, a troje ih je prevezeno u Županijsku bolnicu Čakovec.

Zbog nesreće je došlo do zastoja u saobraćaja te je put zatvoren za saobraćaj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije