Ex -Yu

Detalji užasa u Karlovcu: Vatrogasca u prsa pogodio geler, situacija je bila strašna

Detalji užasa u Karlovcu: Vatrogasca u prsa pogodio geler, situacija je bila strašna
Foto: Kristina Stedul Fabac /Pixsell | Detalji užasa u Karlovcu: Vatrogasca u prsa pogodio geler, situacija je bila strašna

Nakon što je veliko nevrijeme pogodilo Karlovac u utorak poslijepodne, grad se našao pod vodom, a došlo je i do požara kuće na Borlinu koju je udario grom.

 

Prilikom gašenja požara teško je nastradao vatrogasac, kojeg je, kako se saznaje, usljed eksplozije koja je nastala u kući u prsa pogodio metalni geler.

“52-godišnji vatrogasac u životnoj je opasnosti. Zadobio je tešku ozljedu toraksa nakon udara gelera u lijevu stranu prsnog koša. Po udaru groma zapalila se obiteljska kuća zbog čega su vatrogasci izišli na teren, a među njima i ozlijeđeni vatrogasac. Kao posljedica više eksplozija ekpslozivne naprave, vatrogasac je zadobio teške ozljede.

Prebačen je prvo u Opću bolnicu Karlovac, no zbog manjka mjesta organiziran je hitan prijevoz u KB Dubrava. Prvotno je planiran prijevoz helikopterom, no zbog loših vremenskih uvjeta ipak je prevezen kolima hitne pomoći i u pratnji policije”, saopštili su u Dnevniku Nove TV.

Goran Franković, vatrogasni komandant, oglasio se o stanju povrijeđenog vatrogasca.

“Za sada znamo da je došao u KBC Dubrava i da je u trijaži. Želim mu sve najboolje, ima teške ozljede”, rekao je Franković.

“Zna se samo da je bila primarna eksplozija i više sekundarnih. Pogodio ga je metalni geler”, dodao je, a prenosi ZagrebInfo.

Gradonačelnik Karlovca Damir Mandić rekao je da se situacija u gradu polako smiruje.

“Stvarno je bilo tih pola sata strašno, ali sve su ceste sada prohodne. Imamo dosta polomljenih stabala, imamo dosta proboja vode u objekte, u vrtiće, u škole, ali sve smo to za sada sanirali. Vjerujemo da se sve nekako smiruje”, kazao je i dodao da se materijalna šteta još zbraja.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije