Ex -Yu

Dijete se otrovalo plinom kod Osijeka, drugi slučaj u posljednjih sedam dana

Dijete se otrovalo plinom kod Osijeka, drugi slučaj u posljednjih sedam dana
Foto: osjecko-baranjska-policija.gov.hr | Dijete se otrovalo plinom, drugi slučaj u posljednjih sedam dana

OSIJEK - Osječko-baranjska policija saopštila je da se dijete otrovalo plinom iz atmosferskog bojlera u kući u Valpovu te upozorila da je to već drugi slučaj u jednoj sedmici zabilježen na njihovom području.

"Četrnaestogodišnje dijete hospitalizovano je sinoć zbog trovanja plinom u porodičnoj kući na području Valpova", saopšteno je iz Osječko-baranjske policijske uprave.

Dnevnik.hr saznaje da je dijete u stabilnom stanju, ali policija upozorava na oprez, s obzirom na to da je ovo u posljednjih sedam dana već drugi slučaj na tom području. 

Naime, i sedamnaestogodišnje dijete zbog teških je posljedica trovanja gasom završilo u bolnici u komi. Kako saznaje pomenuti portal, sada se oporavlja.

Policija je saopštila da je u uviđaju obavljenim uz zaposlenike HEP-a i dimnjačara utvrđeno je da je do trovanja četrnaestogodišnjeg djeteta došlo uslijed rada atmosferskog plinskog bojlera za centralno grijanje i povećanja koncentracije ugljen monoksida koji se nalazi u kupatilu.

Djetetu je ljekarska pomoć pružena u Kliničkom bolničkom centru Osijek, a slijedi izvještaj nadležnom državnom tužilaštvu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije