Ex -Yu

Dijete visilo iz auta u pokretu, majka nastavila da vozi

Dijete visilo iz auta u pokretu, majka nastavila da vozi
Foto: Screenshot | Dijete visilo iz auta u pokretu, majka nastavila da vozi

BEOGRAD - Mediji u Srbiji prenijeli su jutros šokantan snimak na kojem se vidi kako kroz prozor automobila u pokretu viri dijete.

Snimak je nastao u beogradskom naselju Mirijevo a na njemu se vidi dijete koje nevezano sjedi na zadnjem prozoru automobila i maše svima redom na ulici.

Ovaj šokantan video od nekoliko sekundi prikazan je jutros u okviru jutarnjeg programa "TV Prva". Snimak je navodno napravljen u Mirijevskom bulevaru pri brzini, po laičkoj procjeni, od oko 50 kilometara na sat.

Milan Božović iz Komiteta za bezbjednost saobraćaja tim povodom je jutros rekao da ovo nažalost nije izolovan slučaj i da je to jedan od razloga zašto je novim Zakonom o bezbjednosti saobraćaja zabranjeno da bilo koji dio tijela viri iz vozila.

"Apsolutno viđamo te situacije gde se putnici voze na takav način, da im deo tela viri i da u nekim trenucima dođe do udesa sa smrtnim ishodom", ističe on, prenosi "Kurir.rs".

Na pitanje da li bi policija trebalo da reaguje zbog ovog snimka, Božović kaže da bi "trebalo, ukoliko ima pouzdanih dokaza, odnosno ukoliko se utvrdi da je snimak pouzdan".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije