Ex -Yu

Dio DS-a proglasio Lečića za predsjednika stranke

Dio DS-a proglasio Lečića za predsjednika stranke
Foto: Tanjug | Dio DS-a proglasio Lečića za predsjednika stranke
Tanjug

BEOGRAD - Dio DS koji je organizovao izbore u Demokratskoj stranci objavila je sinoć da je za novog predsjednika stranke izabran Branislav Lečić, kao i još pet potpredsjednika.

Na konferenciji za novinare je rečeno da su glasali članovi 105 opštinskih odbora i da je izlaznost bila 72,6 odsto, a konačni rezultati biće proglašeni u roku od 48 sati i potom verifikovani na izbornoj skupštini.

DS tako praktično ima dva predsjednika, Zorana Lutovca i Lečića, a koji je legitiman i legalan - tek će biti predmet sporenja, pošto je Lutovčevo rukovodstvo poslalo dopis Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave, kako bi predupredilo upis Lečićevog dijela stranke u Registar političkih organizacija.

Lečić je tom dijelu stranke poručio da im ne savjetuje da idu na sud, da ne gube vrijeme, jer je, tvrdi, stranačka procedura u vezi sa izbornom skupštinom ispoštovana.

Lečić je rekao da mu je ovo najvažnija uloga u životu i "pozvao sve one koji su bili u nesporazumu, kao i sve demokrate, da se ujedine oko zajedničke priče".

Vida Ognjenović se osvrnula na jučerašnja dešavanja zbog kojih je prekinuto glasanje u opštinskom odboru DS Stari grad i skidanje table sa nazivom DS iz Nušićeve ulice.

Ognjenović je rekla da su u centralnu stranke došli Lutovčeva zamjenica Dragana Rakić i Dušan Kostadinović, koji su ometali izbore i koji su došli fizički da ih izbace iz stranke.

Rekla je da je začuđena tim postupkom koji, kako kaže, najbolje objašnjava zašto se ta struja odvojila.

Kad je riječ o skidanju table sa ulaza u sjedište stranke u Nušićevoj rekla je:

"Neka se stidi onaj ko je naredio da se ta tabla skine", rekla je Ognjenović.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije