Ex -Yu

Dio povrijeđenih putnika iz autobusa koji se prevrnuo u Hrvatskoj stigao u Prištinu

Dio povrijeđenih putnika iz autobusa koji se prevrnuo u Hrvatskoj stigao u Prištinu
Foto: Anadolija | Dio povrijeđenih putnika iz autobusa koji se prevrnuo u Hrvatskoj stigao u Prištinu

PRIŠTINA - Dio putnika iz unesrećenog kosovskog autobusa na autoputu A3 u Hrvatskoj sletio je kasno u utorak na međunarodni aerodrom "Adem Jashari" u Prištini.

Članovi porodica dočekali su na aerodromu njih 21, koji više nisu trebali ljekarsku njegu, nakon saobraćajne nesreće koja se dogodila u nedjelju ujutro u 6.20 sati kod Slavonskog Broda.

Neki su svojim kućama otišli privatnim vozilima, a dio je prebačen službenim automobilima prištinskih institucija.

Svoje sunarodnike na aerodromu su dočekali i predsjednica samoproglašenog Kosova Vjosa Osmani, te premijer Albin Kurti.

Nakon što su putnici ispraćeni svojim kućama, ministar unutrašnjih poslova Dželal Svecla i ministar zdravstva Arben Vitia održali su konferenciju za medije.

Svecla je izjavio da su tijela 10 poginulih u saobraćajnoj nesreći na putu za Kosovo i da su sve formalno-pravne procedure okončane.

"Njihova tijela će stići u srijedu u ranim jutarnjim satima, a onda ćemo, podržavajući sve porodice, organizovati ceremoniju ukopa", rekao je Svecla.

Istakao je da će Vlada održati sjednicu, na kojoj će razmatrati na koji način mogu pomoći porodicama stradalih.

Foto: Anadolija
Foto: Anadolija

Ministar zdravstva samoproglašenog Kosova Arben Vitia izjavio je da je od 67 putnika, 42 povrijeđeno, 10 poginulo, a 15 ih nije zadobilo tjelesne povrede.

"Iz bolnice je do sada pušteno 28 osoba, a 15 se i dalje nalazi na liječenju u Slavonskom Brodu. Jedna je pacijentkinja prevezena na liječenje u Zagrebu i sumnja se da ima neuroloških problema, ali srećom, njeno stanje je stabilno i potrebno joj je još nekoliko dana za oporavak", rekao je Vitia, dodavši da je dio građana otišao za Njemačku.

U teškoj saobraćajnoj nesreći na autocesti A3 u nedjelju ujutro smrtno je nastradalo devet putnika i jedan od vozača autobusa s Kosova. Nad vozačem autobusa, osumnjičenim 52-godišnjim državljaninom Kosova, provodi se kriminalističko istraživanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije