Ex -Yu

Divlje šlep-službe na putevima Srbije posipaju ulje i buše hladnjake

Divlje šlep-službe na putevima Srbije posipaju ulje i buše hladnjake
Foto: Ilustracija | Divlje šlep-službe na putevima Srbije posipaju ulje i buše hladnjake

BEOGRAD - Divlje šlep-službe "pirati" na putevima Srbije imaju razrađene metode namjernog izazivanja kvarova na automobilima, koje potom odvoze u svoje servise i naplaću velike sume za stvarne i fiktivne popravke.

"Posipaju ulje po putu, buše hladnjake na zaustavnim i benzinskim stanicama, postavljaju razne metalne predmete koji buše gume, podižu takozvane češljeve kod nadvožnjaka...", rekao je Generalni sekretar Auto-moto saveza Srbije Milan Nikolić.

Nikolić je dodao da ti "pirati" imaju razrađene metode i prevare svake godine u špicu ljetne sezone.

"Ako žrtva shvati da je reč o prevari, onda menjaju taktiku i naplaćuju šlepovanje i dijagnostiku, a popravke daju 'na popust'. Nije to slučaj samo kod nas, to se dešava i u nekim zemljama regiona", naveo je Nikolić za "Blic".

Prema njegovim riječima, ciljna grupa ove drumske mafije su stranci, ali i domaći vozači.

Nikolić je rekao da drumska mafija u posljednje vrijeme vreba na dionici auto-puta na ulazu u Niš, na isključenju za Ražanj, ali i na drugim dionicama.

"Pirati na osnovu paušalne ocene koliko je vozač uplašen određuju cenu usluga. Vozači treba da pozovu telefonom Auto-moto savez. Dešavalo se da pirati uključe ometač pa deluje kao da nema mreže. Ali, dovoljno je da se vozač pomeri samo 20 do 30 metara i pozove ili policiju ili Auto-moto savez", dodao je Nikolić.

On je apelovao na vozače da obavijeste policiju ili Auto-moto savez ako primijete opasne predmete na putu ili su žrtve prevare, i to na broj 1987, te dodao da članstvo u Auto-moto savezu štiti vozače i u Srbiji i u inostranstvu od ovakvih "pirate".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije