Ex -Yu

Divlje svinje oštetile više grobova na groblju kod Rijeke

Divlje svinje oštetile više grobova na groblju kod Rijeke
Foto: Screenshot/Novi list | Divlje svinje oštetile više grobova na groblju kod Rijeke
Srna

RIJEKA - Divlje svinje su upale na mjesno groblje u naselju Križišće kod Kraljevice, blizu Rijeke i oskrnavile niz uređenih grobova.

Mještanka Anka je rekla da su divlje svinje sinoć upale na groblje i opustošile ga tako da je svega desetak grobova ostalo netaknuto.

"Groblje nema posebnu ogradu, nego zid koji divlje svinje lako svladaju. Nije ugodan prizor vidjeti uništeno groblje jer meni je ono svetinja. Mislim da vlasti moraju riješiti taj problem što prije", ističe ona.

Ona kaže da se svinje predveče spuštaju iz šume, dolaze do kuća gdje uništavaju voćke, a budući da hodaju po putu, može doći do saobraćajnih nesreća.

"Prijatelj iz lovačkog društva mi je rekao da su njima ruke vezane jer nakon što ispune kvotu koju propisuju pravila o odstrelu divljači, ne smiju više dirati divlje svinje. Oni tada riskiraju oduzimanje oružja i dozvole, te novčanu kaznu. Apelujem na gradonačelnika da krene s rješavanjem ovog problema", kaže Anka.

Križišće se nalazi nadomak šume u kojoj divlje svinje borave i čest su problem mještanima, gdje izlaze na puteve kojima saobraćaju vozila i pješaci, ulaze u dvorišta, vrtove i voćnjake, plaše ljude i djecu, piše "Novi list". Iako je vlast upoznata o svemu, problemom je i dalje neriješen.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije