Ex -Yu

Djeca iz Dalmacije slave pobjedu nad djecom iz Srbije uz ustaški pozdrav

Djeca iz Dalmacije slave pobjedu nad djecom iz Srbije uz ustaški pozdrav
Foto: Screenshot | Djeca iz Dalmacije slave pobjedu nad djecom iz Srbije uz ustaški pozdrav

Snimak malih splitskih fudbalera koji na terenu urlaju "Za dom spremni" širi se društvenom mežom Facebook, a snimak je objavio poslanik hrvatskog Sabora iz SDP-a Peđa Grbin.

Na njemu se vidi kako djeca, uz koju na terenu stoji stariji sijedi gospodin, najvjerovatnije trener ekipe, uzvikuju ustaški pozdrav.

Index.hr piše da se radi o pomlatku Nogometnog kluba NK Poljičanin 1921 iz Srinjina, mjesta koje se nalazi između Splita i Omiša.

Na snimku se vidi kako pomenuti stariji gospodin i jedan od dječaka ostalima daju upustva na koji način će vikati ustaški pozdrav.

"On viče Za dom, mi spremni", kaže dječak nakon čega mu se pridružuje ostatak ekipe.

Novinari portala Index.hr su potom kontaktirali predsjednika kluba Nikolu Mužinića, kako bi prokomentarisao ovaj snimak.

"Da za dom nismo bili spremni, doma imali ne bi", rekao je Mužinić na to.

Otkrio je da je snimak nastao ovih dana u Barseloni, gdje djeca nastupaju na turniru za godišta od 2006. do 2009. Znači, riječ je o djeci starosti od 10 do 13 godina.

"Odigrali smo finale protiv srpske djece. Djeca su se međusobno družila. Srpska djeca su nosila hrvatsku zastavu, a naša djeca srpsku", rekao je Mužinić.

Na pitanje šta mu znači "da za dom nismo bili spremni, doma imali ne bi", što je rekao dva puta, Mužinić se opet nasmijao i još jednom ponovio istu rečenicu.

Hrvatski portal zaključuje da su djeca iz Dalmacije, starosti od 10 do 13 godina, pobjedu u finalnoj utakmici turnira u Barseloni, koju su igrali protiv djece iz Srbije, proslavila urlajući ustaški pozdrav, a sve uz nadzor i poticanje nadležnih osoba iz kluba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije