Ex -Yu

Dječak nožem izbo vršnjaka u školskom dvorištu

Dječak nožem izbo vršnjaka u školskom dvorištu
Foto: Ilustracija | Dječak nožem izbo vršnjaka u školskom dvorištu
N.N.

Dječak (13) teško je povrijeđen kada ga je vršnjak izbo nožem u dvorištu osnovne škole "Kole Rašić" u srbijanskom gradu Niš. Krvava tuča dječaka desila u subotu oko 20.30.

U vrijeme obračuna maloljetnika škola nije radila, a kako piše "Kurir", vjeruje se da su dječaci došli u školsko dvorište kako bi se družili, što nije prvi put.

"Pretpostavlja se da je u dvorištu bilo više maloletnika. U jednom trenutku su se posvađali. Svađa je prerasla u tuču, a jedan od njih je tada izvukao nož iz jakne. Ubo je vršnjaka u rame", kaže izvor i dodaje da je povrijeđeno dijete hitno prevezeno u Klinički centar.

"Povrede koje je je dečak zadobio nisu opasne po život i on se na svu sreću uspešno oporavlja", rečeno je u KC. 

Policija je brzo poslije napada pronašla osumnjičenog trinaestogodišnjaka i sa njim obavila razgovor.

"On će biti saslušan kod sudije za maloljetnike. Pošto ima manje od 14 godina, nije krivično odgovoran. U slučaj je uključen i Centar za socijalni rad", objašnjava izvor.

Motiv tuče dječaka nije još uvijek utvrđen.

"Ispituje se da li se radi o zakazanoj tuči s obzirom na to da je osumnjičeni dječak sa sobom poneo nož", kaže izvor.

Nišlije koje žive u blizini škole ispričale su da se mnoga djeca iz kraja skupljaju u dvorištu škole kada se nastava završi.

"Leti se okupljaju bukvalno svake večeri, zimi malo ređe. Stalno se čuju galama, svađa, buka... Često nađemo i flaše sa alkoholom, pa nije isključeno ni da djeca piju, a čuli smo i da neki konzumiraju marihuanu. Doduše, ovakav incident se nikada dosad nije dogodio", pričaju Nišlije i nastavljaju:

"Obično se svađaju zbog devojaka ili su u pitanju navijački sukobi".

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije