Ex -Yu

Đokovićeva Fondacija donirala respiratore KBC-u u Kosovskoj Mitrovici

Đokovićeva Fondacija donirala respiratore KBC-u u Kosovskoj Mitrovici
Foto: Fondacija Novak Đoković | Đokovićeva fondacija donirala respiratore KBC-u u Kosovskoj Mitrovici

Fondacija "Novak Đoković" uručila je danas donaciju Kliničko-bolničkom centru (KBC) u Kosovskoj Mitrovici. Fondacija prvog tenisera svijeta donirala je dva respiratora i 14 pacijent monitora, dok su Fondacija "Delije" i Humanitarna organizacija "Svi za Kosmet" donirali sredstva za nabavku još jednog respiratora, saopšteno je iz Đokovićeve fondacije.

"Poslednjih nekoliko dana, uvideli smo da se nikako ne smemo opustiti. U vreme kada virus korona i dalje ne jenjava, ne predajemo se ni mi. Današnja donacija je samo mali znak naše solidarnosti i podrške usmerene pre svega prema zdravstvenim radnicima, koji zaslužuju svu našu pomoć u teškoj situaciji sa kojom se sada suočavamo", izjavila je Maja Kremić, nacionalna direktorka Fondacije Novak Đoković.

Foto: Fondacija "Novak Đoković"

V.D. direktor Zdravstvenog centra "Kosovska Mitrovica" doc. dr Zlatan Elek izrazio je zahvalnost Fondacijama za donaciju respiratora i ostale medicinske opreme.

"Svaka donacija narodu na Kosovu i Metohiji je od velikog značaja. Od posebnog je značaja ova donacija u medicinskoj opremi koja Kliničko bolničkom centru Kosovska Mitrovica stiže u najpotrebnijem i najtežem trenutku. Donacija stiže u trenutku kada se na teritoriji severa Kosova i Metohije naglo povećava broj obolelih", rekao je Elek i dodao:

"Donirana medicinska oprema biće odmah stavljena u funkciju u svrhu poboljšanja zdravstvenog stanja obolelih. Svi zaposleni se zahvaljuju u ime svih pacijenata i u svoje ime na doniranoj opremi koja nam je dostavljena i koja će biti upotrebljena za poboljšanje kvaliteta zdravstvene zaštite."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije