Ex -Yu

Đurić: O ubistvu Ivanovića u okviru briselskog dijaloga

Đurić: O ubistvu Ivanovića u okviru briselskog dijaloga
Foto: N.N. | Đurić: O ubistvu Ivanoviuća u okviru briselskog dijaloga

BEOGRAD - Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je da ubistvo lidera Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" Olivera Ivanovića mora biti rasvijetljeno i da će o tome biti razgovarano i u okviru briselskog dijaloga.

"Naši organi nastaviće istragu i zahtevaće intenzivniju saradnju. To je nešto o čemu ćemo u narednom periodu razgovarati i u okviru dijaloga Beograda i Prištine. Nema stajanja dok se ne sazna ko je i zašto izvršio ubistvo", rekao je Đurić za "Sputnjik".

On je naveo da nema puno povjerenje u političke krugove u Prištini i u to da neki od njih neće pokušati da manipulišu istragom.

Đurić je istakao da zvanični Beograd već duže od godinu dana zahtijeva da se razgovori nastave jer želi da predstavnike Albanaca suoči sa njihovim obavezama.

"Zato sada, kada je došlo do kakve-takve saradnje u ovoj istrazi, mislim da ćemo u naredne tri nedelje, kada budemo zajednički utvrdili datum, imati novi sastanak dijaloga o tehničkim pitanjima", naglasio je Đurić.

On je dodao da su "oči zvaničnog Beograda uprte u Kfor, Euleks i lokalnu policiju" kada je riječ o bezbjednosti Srba u subotu, 17. februara, kada Priština obilježava 10 godina od samoproglašenja nezavisnosti Kosova.

"Naše oči najpre su uprte u Kfor, Euleks i lokalnu policiju, u kojima radi 1.400 Srba", kaže Đurić.

Na novinarsko pitanje da li će Beograd na bilo koji način podići nivo bezbjednosti povodom 17. februara, Đurić je naveo da će Srbija "voditi računa i učiniti sve što je moguće".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije