Ex -Yu

Đurić: ROSU napadaju Srbe na ulasku u Zubin potok

Đurić: ROSU napadaju Srbe na ulasku u Zubin potok
Foto: N.N. | Đurić: ROSU napadaju Srbe na ulasku u Zubin potok

BEOGRAD - Do zuba naoružani albanski specijalci u ovom trenutku napadaju Srbe na ulasku u Zubin potok i kod klisure pokusšavaju da uđu u to mjesto, izjavio je u Jutarnjem dnevniku RTS Direktor Kancelarije za Kosov i Metohiju Marko Đurić.

On je rekao da ekstremisti, presvučeni u policijske uniforme ROSU, u Zubinom potoku napadaju nedužno i nenaoružano stanovništvo, ocjenivši situaciju krajnje ozbiljnom i dramatičnom.

Đurić je rekao da su do zuba naoružani albanski specijalci jutros ušli u sve četiri opštine na sjeveru Kosova, kao što su srpske vlasti nedjeljama upozoravale da će se dogoditi, na veliku sramotu međunarodne zajednice.

On je naveo da je u ime predsjednika Srbije Aleksandra Vučića obavio razgovore sa više međunarodnih predstavnika i da nema nikakve sumnje kakva će rekacija države Srbije biti ukoliko se ovo odmah ne zaustavi.

Đurić je kazao da je ovo organizovano tobož zbog nekakvih hapšenja u vezi sa kriminalom.

"To su mogli da urade i srpski policajci, umjesto toga su rešili da šalju oklopna vozila", rekao je Đurić i dodao da je ovo najgrublje ugrožavanje mira i najdirektnije kršenje svih dogovora i sporazuma.

On je dodao da se preliminarno zna da je više građana KiM srpske nacionalnosti uhapšeno, ali da je jasno da tu cilj nisu nikakva hapšenja, već zastrašivanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije