Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Đurić o razgovorima u Vašingtonu: Vučićev tim pripremio ozbiljnu platformu

Đurić o razgovorima u Vašingtonu: Vučićev tim pripremio ozbiljnu platformu
Foto: Tanjug/Arhiva | Đurić o razgovorima u Vašingtonu: Vučićev tim pripremio ozbiljnu platformu
Tanjug

BEOGRAD - Direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić kaže da Srbija svoje interese u Vašingtonu brani zalaganjem za otvaranje tržišta Kosova i Metohije za srpska preduzeća.

Đurić navodi kao cilj i otvaranje našeg tržista, kao i za bolje infrastrukturno povezivanje.

"Tim predsednika Vučića pripremio je ozbiljnu platformu koja je okrenuta ka budućnosti, ka saradnji koja treba da stvori šanse za mlade ljude i za rešavanje problema na taj način što će se stvoriti neuporedivo bolja ekonomska osnova", rekao je Ðurić za TV Pink.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće od sutra do 5. septembra u posjeti Sjedinjenim Američkim Državama.

Vučić će, kako je saopštila Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike, učestvovati u razgovorima o ekonomskoj saradnji između Beograda i Prištine, koje organizuje Bijela kuća.

Spacijalni savjetnik američkog predsjednika Ričard Grenel izjavio je da će u četvrtak u Vašingtonu "na stolu" biti samo ekonomska pitanja, ali nije isključio mogućnost da se u nastavku u razgovorima otvore i druga pitanja.

"U četvrtak na stolu će biti isključivo ekonomska pitanja, a slažem sa konstatacijom predsednika Vučića da niko ne zna o kojim pitanjima će se diskutovati u petak", rekao je Grenel simnoć u onlajn razgovoru sa grupom novinara albanskih medija, Vašington posta i agencije Tanjug.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije