Ex -Yu

Đurić se sastao sa Lajčakom u Briselu

Đurić se sastao sa Lajčakom u Briselu
Foto: Tanjug | Đurić se sastao sa Lajčakom u Briselu

BEOGRAD - Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju u Vladi Srbije Marko Đurić sastao se u Briselu sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom uoči nove runde ekspertskih razgovora Beograda i Prištine.

Prethodno se s predstavnikom EU sastao šef delegacije Prištine Skender Hiseni, a nakon bilateralnih sastanaka sve tri strane trebale bi da zajedno nastave razgovore o nestalim i raseljenim licima i ekonomskim pitanjima.

Očekuje se da se današnja runda dijaloga Beograda i Prištine na ekspertskom nivou završi oko 18.30 časova, javio je Tanjug.

U pitanju je treća runda ekspertskih razgovora od, kada je sredinom jula ponovno pokrenut dijalog Beograda i Prištine i kada su se u Briselu sastali predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer privremenih institucija samouprave u Prištini Avdulah Hoti, visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbjednost Žozep Borelj i specijalni predstavnik EU Miroslav Lajčak.

Nova rudna razgovora na viskom političkom nivou između Beograda i Pruštine najavljena je za početak septembra, neposredno nakon razgovora dvije strane u Vašingtonu, zakazanih za 4. septembar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije