Ex -Yu

Dodik: Lazanski bio prijatelj srpskog naroda u Republici Srpskoj i Srpske

Dodik: Lazanski bio prijatelj srpskog naroda u Republici Srpskoj i Srpske
Foto: Srna | Dodik: Lazanski bio prijatelj srpskog naroda u Republici Srpskoj i Srpske
Srna

BEOGRAD - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas u Beogradu da je Miroslav Lazanski bio njegov prijatelj, ali isto tako i prijatelj srpskog naroda u Republici Srpskoj i same Republike Srpske.

Dodik je na Novom Groblju u Beogradu, gdje je došao da bi prisustvovao sahrani Lazanskog, rekao da je Miroslav Lazanski bio dobar čovjek i da je iza njega ostalo značajno djelo, te da žali zbog njegove smrti koju doživljava i kao lični gubitak prijatelja.

On je istakao da je Lazanski bio čovjek sa nesumnjivo ogromnim znanjem u pogledu geopolitike i strateškog procjenjivanja, te da je mnogo ljudi danas sreo koji za njim tuguju.

Dodik je rekao da su on i Lazanski proveli mnoge sate zajedno razgovarajući o važnim temama, prije svega za egzistiranje i stabilnost same Republike Srpske, te dodao da je u tome mnogo pomogao i da je bio sagovornik od kojeg se dosta toga važnog moglo dobiti.

On je naveo da se Lazanski uvijek radovao kada dolazi u Banjaluku, a da ga je i činjenica da je živio u Trebinju još više vezala za taj prostor.

"Posljednji put smo se čuli prije nekoliko dana kada je boravio baš u Trebinju i dogovarali se da se vidimo ovdje, u Beogradu, prije dva-tri dana", rekao je Dodik novinarima iz Republike Srpske i dodao da je upravo u danu kada je trebalo da se vide Lazanski preminuo.

On je ukazao da će se ime Lazanskog pamtiti, te napomenuo da mu je drago što je Srbija odlučila da određena borbena vozila nazove po njemu.

Dodik je ukazao da je Lazanski imao još mnogo toga da da, da ga je pandemija spriječila da na mjestu ambasadora Srbije u Ruskoj Federaciji pokaže sve svoje sposobnosti.

"Upravo sada kada je mogao to da učini, smrt je bila brža i odvojila ga i od te dužnosti i od nas svih. Nek mu je slava i vječni pomen", rekao je Dodik.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije