Ex -Yu

Pratite nas na Google news

Dodik: Paljanska opština među najperspektivnijim

Dodik: Paljanska opština među najperspektivnijim
Foto: Srna | Dodik: Paljanska opština među najperspektivnijim
Srna

PALE - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da su danas Pale jedna od najperspektivnijih opština ovog dijela Republike Srpske.

"Pale su danas veliko gradilište, imajući u vidu da značajan dio Olimpijskog centra `Jahorina` pripada ovoj opštini. Ne treba govoriti koliko je to značajno za samu Srpsku i njenu privredu i dobar rad lokalne uprave", rekao je Dodik na obilježavanju Dana i krsne slave opštine Pale Uspenja Presvete Bogorodice.

On je pohvalio načelnika opštine Boška Jugovića i njegov tim, za koje je rekao da su u posljednje dvije godine učinili sve da Pale uvedu novu metodologiju u odnosu na prema investitorima, prema razvoju, da riješe nagomilane probleme iz prošlosti i da se upute ka stvaranju što boljih uslova za investiranje.

Dodik je podsjetio da je Vlada Srpske u Olimpijski centar "Jahorina" uložila znatna sredstva i da je to danas jedan od najreferentnijih zimskih centara u ovom dijelu Evrope.

On je naglasio da se investicije nastavljaju, kao što je nastavak izgradnje gondole prema Jahorini, a u perspektivi i izgradnja gondole iz Lukavice, opština Istočno Novo Sarajevo, prema toj planini, što će poboljšati kvalitet života i način privređivanja na ovom prostorima.

Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit dabrobosanski Hrizostom služio je u Crkvi Uspenja Presvete Bogorodice na Palama svetu liturgiju povodom Dana opštine i krsne slave - Velike Gospojine.

Nakon liturgije uslijedila je litija ulicama Pala, a potom su na centralno spomen-obilježje poginulim borcima u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu položeni vijenci palim borcima, a tom događaju prisustvovao je, osim Dodika, i premijer Republike Srpske Radovan Višković.  

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije