Ex -Yu

Dodik odlikovao Vučića najvišim ordenom Republike Srpske

Dodik odlikovao Vučića najvišim ordenom Republike Srpske
Foto: Tanjug | Dodik odlikovao Vučića najvišim ordenom Republike Srpske

BEOGRAD - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uručio je danas predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću Orden Republike Srpske na ogrlici - najviši državni orden Republike Srpske.

Predsjedniku Srbije orden je uručen za naročite zasluge u razvijanju i učvršćivanju saradnje i političkih odnosa između Srbije i Republike Srpske, kao i za nemjerljiv doprinos u borbi za fizički i duhovni opstanak, afirmaciju i razvoj Republike Srpske.

"Odlikovanje je izraz poštovanja za ono što ste učinili za RS, u saradnji koju imamo na institucionalnom nivou, u razumijevanju uslova u kojima Republika Srpska radi i funkcioniše i u svojoj pomoći u mnogo pojedinačnih projekata koje ste podržali u Republiku Srpsku", rekao je Dodik.

On je istakao da Srpska cijeni Vučićev doprinos tome da je saradnja Srbije i Republike Srpske danas najbolja, najvidljivija na projektima koje su zajednički realizovani.

"Ali nam uvijek i više od tih projekata znači dobrodošlica koju osjećamo kada dolazimo i podrška Dejtonskom mirovnom sporazumu i politici Srbije prema BiH", podvukao je Dodik.

Kako je rekao, u Srpskoj dobro razumiju okvir koji se često ističe, da Srbija cijeni teritorijalni integritet BiH i poštuje Dejtonski sporazum, a da voli Republiku Srpsku.

"Naravno, mi to čitamo na najbolji način i to je dio naše emocije koju imamo prema Srbiji i vama lično", rekao je Dodik.

Naznačio je da je Vučiću odlikovanje dodijeljeno jer je samopregorno, vršeći funkciju premijera i sada predsjednika Srbije, činio sve da se odnosi poboljšaju, da se riješe mnoga pojedinačna pitanja, te da su zajedničke odluke dale rezultate i pomake da se reše pitanja za obične ljude.

"Vaš doprinos tome je nesumnjiv i želim da vam se zahvalim u ime Republike Srpske i čestitam vam Dan države Srbije", rekao je Dodik i dodao da taj datum i u Republici Srpskoj doživljavaju kao svoj dan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije