Ex -Yu

Dojave o bombama u beogradskim školama lažne, nastava normalizovana

Dojave o bombama u beogradskim školama lažne, nastava normalizovana
Foto: Ilustracija | Dojave o bombama u beogradskim školama lažne, nastava normalizovana

BEOGRAD - Pomoćnik ministra prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja Miloš Blagojević, izjavio je da je MUP danas obavio kontradiverzioni pregled u dvadesetak škola i utvrdio da su dojave o bombama lažne, a da je u toku provjera u preostale tri.

"Proverili su sve škole, ostale su još tri. MUP na njima radi. Ustanovljeno je da je reč o lažnim dojavama, učenici su se vratili u većinu škola. Nastava će biti normalno organizovana u poslepodnevnoj smeni", rekao je Blagojević za Tanjug.

Nastava se nastavlja kao i normalne školske aktivnosti, izgubljeni časovi biće nadoknađeni, naveo je on.

Blagojević, koji je pomoćnik ministra za srednje obrazovanje, precizirao je da su 22 beogradske škole danas dobile mejl sa informacijom o postavljenim bombama, koje su nadležni primijetili po dolasku na posao.

"Odmah su nas obavestili i zajedno smo kontaktirali MUP. Veoma su brzo odreagovali", rekao je pomoćnik ministra i zahvalio svima na profesionalnoj saradnji.

Kako kaže, bitno je dodati da MUP sprovodi istragu sa čije adrese su tokom noći stigli mejlovi i ko ih je poslao.

Dodao je da su dojave stigle i u gimnazije i srednje stručne škole, i podsjetio da osnovne škole ne rade zbog raspusta.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja saopštilo je danas da je dvadesetak srednjih škola i gimnazija u Beogradu dobilo cirkularni mejl o podmetnutoj bombi, zbog čega su ucenici i zaposleni evakuisani na sigurno, dok policija i njene strucne službe ne provjere navode.

O dojavama su obavešteni MUP i BIA i policijske ekipe su na terenu, a učenici i zaposleni se sukcesivno vraćaju na nastavu nakon potvrde o bezbjednosti.

Lažne dojave o bombama primljene su u Medicinskoj školi Zvezdara, Sedmoj beogradskoj gimnaziji na Zvezdari, Petoj ekonomskoj školi u Rakovici, Mašinskoj školi "Radoje Dakić" i Muzičkoj školi "Davorin Jenko" i Srednjoj školi za decu sa posebnim potrebama u Rakovica, Prvoj beogradskoj gimnaziji Stari grad i u Građevinskoj školi Beograd na Zvezdari.

Dojave su stilgle između ostalog i u Ugostiteljsku školu na Zelenom vencu, kao i u Zemunsku gimnaziju.

Slična situacija desila se u sredu i u Crnoj Gori.

Evakuisane su škole u Podgorici, Nikšicu, Baru, Beranama, Bijelom Polju, Kolašinu, Herceg Novom, Cetinju, Andrijevici, Budvi, Kotoru, Danilovgradu, Mojkovcu, Plavu, Gusinju, Petrovcu ...a dojava o bombi stigla je i Opštini i sudu u Baru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije