Ex -Yu

Dojave o bombama u više od 100 škola u Beogradu, u velikom broju lažne

Dojave o bombama u više od 100 škola u Beogradu, u velikom broju lažne
Foto: Tanjug | Dojave o bombama u više od 100 škola u Beogradu, u velikom broju lažne
N.N.

Čak 97 osnovnih škola u Beogradu kao i pojedine srednje škole jutros su dobile dojave o bombama, saopštilo je Ministarstvo prosvete Srbije.

Kako ističu, nakon detaljne provjere kontradiverzionih ekipa MUP-a u velikom broju škola utvrđeno je da su dojave bile lažne, prenosi RTS.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva prosvete, učenici su vraćeni na nastavu, a u školama gdje bezbjednosni pregled još traje, učenici su poslati kućama.

Nakon završenog kontradiverzionog pregleda škola, učenici će biti vraćeni na nastavu.

Sadržaj mejla o postavljenim bombama koji su dobile škole objavio je B92 u cjelosti:

"Čudan osećaj smirenosti kao da čekamo normalan dan, ista rutina kao i uvek. Mrzimo sebe, ali želimo da povredimo svakoga ko nam se nađe na putu. Osećaj da je sve oko sebe samo san nas ne napušta. Ne vidimo razloga da pišemo nešto drugo. Na kraju, možemo reći da nismo prvi i daleko od poslednjih. Ubijaće vas automobilima, bombama, noževima, svime što vam dođe pod ruku. Ološ poput nas unišiće sve oko sebe, jer je svet truo, svi ste truli iznutra.

Mejl je napisan na ćirilici i naslovljen sa "NA TERITORIJI ŠKOLE POSTAVLJENA OGROMNA KOLIČINA EKSPLOZIVA".

Cirkularni mejl o podmetnutim bombama dobile su krajem aprila 23 srednje škole i gimnazije u Beogradu. Sve dojave su bile lažne. 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije