Ex -Yu

Dragan Marković Palma počasni konzul Grčke u Srbiji

Dragan Marković Palma počasni konzul Grčke u Srbiji
Foto: N.N. | Dragan Marković Palma počasni konzul Grčke u Srbiji

BEOGRAD - Ambasador Grčke Elias Eliadis saopštio je da će lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma ubuduće biti počasni konzul Grčke u Srbiji.

"Želim da izrazim veliku zahvalnost što ćemo uskoro biti u mogućnosti da Dragana Markovića Palmu, velikog prijatelja Grčke, nazovemo i počasnim konzulom Grčke u Srbiji, jer smo tražili i dobili saglasnost Ministarstva spoljnih poslova Srbije, da otvorimo počasni konzulat Grčke u Jagodini", rekao je Eliadis.

Kako se navodi u saopštenju, Eliadis je to izjavio u Muzeju Jugoslavije gdje je u okviru Grčkih dana u Beogradu postavljena izložba "Antička Grčka".

Marković je zahvalio grčkom ambasadoru i dodao da će njegova obaveza biti da nastavi kao i do sada da razvija odnose sa tom zemljom, samo sada sa još više emocija.

"Grčka je moja druga država i posebno mi je drago što je ova izložba otvorena u Muzeju Jugoslavije, gde je i Kuća cveća, koja je simbol u celom svetu", rekao je Marković.

On je dodao da će počasni konzulat pokrivati Pomoravski, Šumadijski, Rasinski i Braničevski okrug, u kojima živi više od milion i po ljudi.

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić ocijenio je da je Marković i do sada decenijama bio pravi počasni konzul Grčke u Srbiji, samo što je to do sada radio bez titule.

"Marković je mnogo uradio za razvoj odnosa Grčke i Srbije i proglašen je za počasnog građanina grčkog grada Katerini. On je toliko ljudi organizovao da letuju u Grčkoj da je zaslužio da stavi i srpsku zastavu na jedan deo grčke obale. On je apsolutno zaslužio titulu počasnog konzula Grčke i siguran sam da će počasni konzulat Grčke, koji će biti otvoren u Jagodini, doprineti još boljem razvoju odnosa dve zemlje", rekao je Dačić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije