Ex -Yu

Dramatično hapšenje pljačkaša vozila FINA-e: "Gospođo, policija je" (VIDEO)

Dramatično hapšenje pljačkaša vozila FINA-e: "Gospođo, policija je" (VIDEO)
Foto: PU primorsko-goranska/Screenshot/Vecernja.hr | Dramatično hapšenje pljačkaša vozila FINA-e: "Gospođo, policija je"

Policijska uprava primorsko-goranska saopštila je da su otkriveni počinioci pljačke iz 2022. godine. Riječ je o osobama starosti 48 i 49 godina koji su 29. novembra 2022. godine u garaži tržnog centra u Rijeci počinili razbojništvo nad vozačem-čuvar kombi vozila državne kompanije (FINA) prilikom prevoza dnevnog pazara.

Obojica osumnjičeniha su prijavljena nadležnom državnom tužilaštvu zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenih djela razbojništva i pranje novca, a 49-godišnjak je i predat pritvorskom nadzorniku. Trenutno osumnjičeni 48-godišnjak nije dostupan hrvatskoj policiji, međutim, slijedi njegovo hapšenje na području Evropske unije u saradnji s međunarodnim policijskim institucijama, ističe policija.

 
 

U sjedištu PU primorsko-goranske u Rijeci održana je danas vanredna konferencija za medije na kojoj su prezentovani rezultati složene kriminalističke istrage. Obratili su se načelnik Sektora kriminalističke policije Robert Tomac i voditeljka Službe općeg kriminaliteta Blaženka Ćaćić koja je iznijela detalje.

"Ovo opširno i složeno istraživanje rezultat je višemjesečnog rada i provedenih izvida koje su proveli policijski službenici Sektora kriminalističke policije, Službe općeg kriminaliteta u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Rijeci te otkrili dvojicu počinitelja", naglasila je Ćaćićeva.

Istakla je da je istragom utvrđeno da su počinioci isplanirali pljačkuna način da su čuvara, prije ulaska u kombi, uz prijetnju pištoljem zaustavili, razoružali i iz vozila uzeli novac u vrijednosti tadašnjih 5,9 miliona kuna, odnosno 780.000 eura te pobjegli", navela je policija, prenosi Večernji.hr.

Vozilo kojim su se udaljili je, takođe, bilo ukradeno, a ukradenim novcem su kupovali nekretnine, vozila, te plaćali troškove "hedonističkog stila života", dodaje se.

Provedenim pretresima stanova, prostorija i vozila pronađen je dio otuđenog novca, alat i razni drugi predmeti koji se dovode u vezu sa počinjenjem ovog krivičnog djela, navela je PU primorsko-goranska.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije